Доказано е, че музиката има истински положителен ефект върху мозъка. Според д-р Джейкъб Джолидж, изследовател по когнитивна неврология, някои песни могат да ни направят по-щастливи. Той създава формула, която преценява способността на дадена песен да ни накара да се чувстваме добре. Песните, които изследва, са оценени според различни критерии: темпото (минимум 150 удара в минута), позитивността на текста и дали песента е в мажор или в минор. След изследването си, д-р Джолидж създава списък от десетте песни, които ни правят най-щастливи. Въпреки че включва само англоезични заглавия, които честно казано са малко поостарели, не може да се отрече, че д-р Джолидж е намерил е съставил наистина зареждаща плейлиста.

1. Don't Stop Me Now (Queen)

2. Dancing Queen (Abba)

3. Good Vibrations (The Beach Boys)

4. Uptown Girl (Billie Joel)

5. Eye of the Tiger (Survivor)

6. I'm a Believer (The Monkeys)

7. Girls Just Wanna Have Fun (Cyndi Lauper)

8. Livin' on a Prayer (Jon Bon Jovi)

9. I Will Survive (Gloria Gaynor)

10. Walking on Sunshine (Katrina & The Waves)

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…