Нови начини на учене и придобиване на знания е темата на втория предприемачески уикенд, който ще се проведе от 10 до 12 май в кафе „Отсреща“( на ул. „Бетовен“ № 12 в Пловдив). В него могат да се включат всички, които имат опит или интерес в тази област и искат да споделят идеите си в търсене на възможности за подобряване на качеството на живот в града. Ще се обсъждат също и споделените пространства за работа, обменът на предприемачески опит. Срещата ще се проведе под формата на обучение под ръководството на менторите Светла Тодорова (Mosaic Training), Елена Стойчева (Сугестопедия арт център ЗаЕДНО), Гергана Георгиева  (ИК Жанет 45). Водещи на срещата ще са  Анна Димитрова и Антон Вълков - колектив Отворено пространство, които също така са основните лица зад проекта.

Организаторите канят дизайнери, инженери, представители на местната власт, професионалисти от бизнеса и студенти, които да споделят своя опит по темата за образованието на бъдещето. Събитието е с вход свободен, но с предварително записване за участие.

Предприемаческите уикенди се провеждат като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и включват събития, в които се изследва пресечната точки между предприемачеството, социалното въздействие, технологиите и изкуството. Първият от поредицата уикенди събра повече от 30 млади хора, които споделиха своите виждания за бъдещето на парк Бунарджика, placemaking подхода, здравословния начин на живот и отговорността към отпадъците. По време на срещите се търси и начин за по-широка публичност и доразвиване на идеите. Най-добрите от тях ще бъдат подкрепени от организаторите с последващи консултации и достъп до ресурси.

Практическите обучения са част от проекта "Пре-създай Пловдив”, който разглежда предприемачеството като катализатор на позитивна промяна в общността. Проектът свързва хора от разнообразни сфери и сектори (граждани, институции, активисти и др.), за да постави началото на общност, ориентирана към устойчиви решения за трайна промяна на градската среда и активно участие в нея.

Следващата среща ще се състои в средата на юни.

Подробности за проекта: https://www.recreate-plovdiv.org/

Повече информация за предстоящото през май събитие, както и форма за записване може да намерите ТУК

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…