Фабрика за идеи дава шанс на артисти чрез 3 творби за по 750 лв да покажат позитивното от квартала

Социално ангажирани творби и инициативи, свързани със силните страни на Стилипиново, търси сдружение „Фабрика за идеи“. Артистичното предизвикателство се провежда за втора поредна година. В него могат да участват артисти, в най-широкия смисъл.

Всички могат да кандидатстват с предложенията си до 30 юни 2019 онлайн. Излагането на творбите (инициативите, изложбите, събитията, пърформансите и др. в зависмост от идеята) ще е от 11 до 14 Юли 2019 в избрано от артиста място в Пловдив. Всяка от творбите ще получи 750 лв и комуникационна подкрепа за популяризирането си.

Темата и посланието са съвсем семпли и всеобхватни: „Допълни разказа за Столипиново. Разкажи и покажи силните страни на квартала чрез изкуство.“

Тази година с предимство са инициативи от хора, които имат вече натрупан теренен опит от квартала и имат по-реалистична представа за нуждите и позитивните му страни.

Артистичните намеси могат да бъдат осъществени или в централни части на Пловдив, или в по-отдалечени квартали. Не е нужно да бъдат в самия кв. Столипиново, но е нужно да отразяват негови позитивни и силни страни – съответно такива умения и качества на жителите му. Това предполага предварителна теренна работа в квартала.

*

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…