На 18 юли 2019 г. от 19:00 часа Международният камерен младежки хор „Тюрксой“ * ще изнесе концерт на Римския стадион в гр. Пловдив.

В рамките на юлското си турне през 2019 г. младежкия хор „Тюрксой“ ще изнесе концерти в Турция, България, Сърбия, Черна гора, Хърватия и Португалия.

Тази година в младежкия хор Тюксой, основан през 2015 г. с участието на талантливи млади изпълнители, привлечени от консерваториите на страните-членки на Тюрксой, спечелил три награди в различни категории на Световната хорова олимпиада, проведена през 2015 г. в Германия, участват 35 млади изпълнители от Азербайджан, Казахстан, Киргизия, Узбекистан, Турция и Татарстан (Руска Федерация).

Диригенти на хора са диригентът на Казахската филхармония Гулмира Куттибадамова от Казахстан и народната артистка на Азербайджан, диригент на полифоничния радио хор на Турското радио и телевизия – Анкара Елнара Керимова от Турция.

Събитието се организира от Посолството на Република Турция в София.  Организаторите очакват всички почитателите на музикалното изкуството на концерта. Входът е свободен.

Още за концерта - четете в Под тепето

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…