Победителят ще бъде определен с онлайн гласуване

Снимка: Александър Карамфилов

Българският музикант Котарашки е сред шестимата финалисти на конкурса за ремикс на песен „Songlines Remix Competition“. Тя е от последния албум на прочутия естествоизпитател Дейвид Атънбъро „My Field Recordings From Across The Planet“, се съобщава в сайта на състезанието.

Песента, върху която музикантите трябва да предложат своя прочит, е „Gender Wayang“. Записът Атънбъро прави в Бали през 1956 г., когато работи по продукцията на поредицата „Zoo Quest“ за Би Би Си.

Над 300 са били съперниците на Котарашки, преди българинът да попадне във финалната листа с възможните победители. Краткият списък е съставен от жури, член на което е и самият Атънбъро. От тук насетне победителят ще бъде определен от публиката – чрез онлайн гласуване, отворено до 15 септември. Решението на слушателите ще бъде оповестено на 1 ноември, а церемонията по връчване на наградата ще се състои на 30 ноември. Част от наградата е победителят да изпълни своя ремикс на събитието в Лондон.

Гласуващите за най-добър ремикс имат шанс да се включат в томбола с награда албума „My Field Recordings From Across The Planet“, подписан от Атънбъро. Своя глас може да дадете тук.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…