Емблематичното място в Стария град заживя отново

Емблематичното заведение “Балабан кафе” в Стария Пловдив отново посреща посетители. Създадено преди 30 години от Кирил Балабанов, кафето добива популярност с интересните и многообразни коктейли, които предлага. Както и с уютния си интериор, връщащ назад в годините ,благодарение на черно-белите фотоси от някогашен Филипопол.

Щафетата днес е поета от Весела Гали. Тя също е свързана с “Балабан кафе” от години. Самата тя е работила тук, но след години прекарани в Швейцария решава да се върне в родния Пловдив и да възроди емблематичното кафе в Стария Пловдив. Любимо място за прекарване на летните вечери на журналисти, интелектуалци ,гости на Пловдив от целия свят. Старият град заслужава едно уютно и артистично кафене ,споделя Весела.Тя запазва типичния интериор на кафенето,което се намира в стара пловдивска къща. Сега в менюто на Балабан кафе, освен традиционните питиета, могат да се намерят и авторски коктейли, поднесени със специални комплименти в швейцарски стил. Целта на Весела е, у гостите да остане усещането за едно лежерно прекарано време, далеч от градската суета. Кафето предлага и места навън,на самия калдъръм ,сред невероятната обстановка на Възрожденските къщи.

Старият Пловдив е място с душа, събирателен образ на търсещите бохемски усещания, казва Весела. Защото тук времето тече различно,защото летните вечери тук се преживяват различно,защото си в миналото,а същевременно си само на няколко крачки от модерния град. Така че ако искате за няколко часа да забавите темпото- свийте от Главната,пресечете археологическия подлез с римските камъни,вдишайте аромата от пресните билки на Понеделник пазара и изпийте един коктейл в “Балабана” (както го наричат с любов редовните му клиенти).Тогава и ще разберете , че безвремието съществува…

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…