Изпълненията на живо са още по-въздействащи и затова екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата събра за вас няколко местенца

Новият сезон е вече факт, а есенните вечери са още по-уютни, когато вкусната храна е акомпанирана от хубава музика. За заведенията връзката храна-музика не е новост и често фоновите мелодии се използват като инструмент, за да повлияят на потребителите. Чрез тях целенасочено може да се създава както по-мека и интимна атмосфера, така и силна, шумна и забързана среда. Музиката може да ни предразположи да прекараме дълги часове в наслаждаване на гурме специалитети или да се отдадем на танци в любимия клуб. Изпълненията на живо са още по-въздействащи и затова екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата събра за вас любими местенца, в които може да им се наслаждавате, похапвайки качествени ястия.

Започваме с ресторантите, които предлагат не само изпълнения на живо на автентична народна музика, но и цялостна програма, съчетана с танци и обичаи. Те безспорно си имат своите почитатели, за които хорото след вечеря е задължителен елемент за раздвижване. Такива места са Мегдана и Хитър Петър, а и още десетки кръчми по кварталите. В тях няма да получите изискани блюда и селекция от най-добрите продукти и техники в кулинарията, но настроението е на ниво, ако сте фенове на тези ритми. Най-често ще ги разпознаете по шума отвътре.

Съвсем противоположни като концепция са ресторантите като Ноте ди Вино, Хемингуей и Мемори.  В тях акцентът пада върху авторската кухня с изпипани специалитети на шеф готвачите, а акомпаниментът на музикалните инструменти и нежни вокали е само част от насладата за духа и небцето. Обикновено изпълненията са в уикенд вечерите, но често има и специални събития. Джазовите и евъргрийн мелодии са перфектно допълнение и предразполагат към дълги задушевни разговори с любими хора и приятели.

Трети вариант, за да се наслаждавате на музикални вечери, са баровете. Vintage House, ThEATre и Контрабас са част от заведенията, в които често гостуват любими изпълнители. Менютата им не са изпълнени със засукани блюда, но има голям избор от разядки, мезета и салати. Може да комбинирате избраното ястие с коктейл или просто халба бира. А в това време да се отпуснете в ритъма на готино парче.

Две от по-новите заведения също имат вечери с програма. Бар и кухня Звезда откриха преди около седмица с лайв изпълнение на Deep Zone Project, а след това засякохме и акустична вечер. Концепцията им е доста интересна и се върти около идеята да пресъздадат вкусовете от близкото минало, но по един по-модерен авторски начин. Пивоварница Каменица е другото място, посветено на всички, които милеят за бирата. Бирата е навсякъде, дори в десерта, а музиката е приятно допълнение към вкусната храна.

А имате ли вие свое любимо заведение, което изкушава не само с апетитини ястия, но и с качествена музика?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…