Natura Statica, комбинира топлината на дървото, ефирността на дантелата и околната среда

Автор на арт инсталацията е румъно-унгарският артист Кунд Копадж

Снимки: Марио Тодоров

Планирайте разходка по откритото крайречно пространство на не толкова добре култивирания северен бряг на река Марица. Има какво да се види.

Представяме ви Natura Statica – един проект, който комбинира топлината на дървото, ефирността на дантелата и околната среда, в която е разположена.

Ефирният лабиринт е дело на румъно-унгарският артист Кунд Копадж*, който е в Пловдив като един от артистите, поканени за участие в резидентната програма АДАТА на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Той го представи за пръв път тази неделя на място.

Арт инсталацията може да бъде наблюдавана до края на месец октомври. Идеята е да функционира като игриво и визуално привлекателно пространство, в което посетителите да могат да се изгубят като в прозрачен лабиринт.

Богатите флорални мотиви върху подбраните различни дантелени завеси правят паралел между усещането за дом и формите на природата, като по този начин създават връзка между природното и човешкото. Полупрозрачността на текстила маркира тънката граница между частно и обществено, вътрешно и външно, голямо и малко пространство.

* Кунд Копадж (на смимката вляво) е интердисциплинарен визуален артист, базиран в Букурещ, който работи със скулптура, инсталация, фотография и видео, както на закрито рака и в природна среда. Изучавал е ленд арт в департамента за визуално изкуство на университета Eszterházy Károly в Егер, Унгария и в Университета за изкуство и дизайн в Клуж, Румъния. Основни теми в работата му са връзката между природата и човека, понятието за ландшафт и концепцията за антропоцена.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…