Print this page

Natura Statica, комбинира топлината на дървото, ефирността на дантелата и околната среда

Автор на арт инсталацията е румъно-унгарският артист Кунд Копадж

Снимки: Марио Тодоров

Планирайте разходка по откритото крайречно пространство на не толкова добре култивирания северен бряг на река Марица. Има какво да се види.

Представяме ви Natura Statica – един проект, който комбинира топлината на дървото, ефирността на дантелата и околната среда, в която е разположена.

Ефирният лабиринт е дело на румъно-унгарският артист Кунд Копадж*, който е в Пловдив като един от артистите, поканени за участие в резидентната програма АДАТА на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Той го представи за пръв път тази неделя на място.

Арт инсталацията може да бъде наблюдавана до края на месец октомври. Идеята е да функционира като игриво и визуално привлекателно пространство, в което посетителите да могат да се изгубят като в прозрачен лабиринт.

Богатите флорални мотиви върху подбраните различни дантелени завеси правят паралел между усещането за дом и формите на природата, като по този начин създават връзка между природното и човешкото. Полупрозрачността на текстила маркира тънката граница между частно и обществено, вътрешно и външно, голямо и малко пространство.

* Кунд Копадж (на смимката вляво) е интердисциплинарен визуален артист, базиран в Букурещ, който работи със скулптура, инсталация, фотография и видео, както на закрито рака и в природна среда. Изучавал е ленд арт в департамента за визуално изкуство на университета Eszterházy Károly в Егер, Унгария и в Университета за изкуство и дизайн в Клуж, Румъния. Основни теми в работата му са връзката между природата и човека, понятието за ландшафт и концепцията за антропоцена.

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…