Връчиха наградите в  IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст

Даниела Калчева, стажант

Големият победител в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е поетът Александър Христов от Велико Търново. IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст приключи с официална церемония по награждаване в  Културен център „Тракарт“ в събота вечерта.

Втора награда взе Оля Стоянова от София, а трета бе присъдена на Недялка Георгиева от Асеновград.

Специалният приз от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ получи Вангел Имреоров от Пловдив, а специалната награда за млад поет, давана от Радио Пловдив, отиде при Ана Цанкова от град Кърджали.

Другата специална награда, осигурена от хотел „Одеон“, получи Милена Райчева от град Варна.

По традиция се присъжда и специална наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“, за поет-студент, която беше  връчена от д-р Здравко Дечев.

Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно, са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив. Конкурсът се проведе и със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“,г-жа Тони Симидчиева и с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2, както и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“, Пловдив.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив, бе в размер на 1200 лв, разпределени както следва: първа награда – 600 лв. , втора награда – 400 лв. и трета награда – 300 лв.

Две награди бяха осигурени и от другите партньорите на конкурса – Специална награда за млад поет в стойност от  300 лв,  и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Победителите бяха избрани от жури в състав Антон Баев – председател, Станислава Станоева и Здравко Дечев. Те разгледаха творбите на общо 49 участници от цялата страна и определиха победителите IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…