Таня Грозданова

Отворената покана по програмата работи, активна е в одобрения законов срок – 30 ноември. Това каза в интервю по повод въпросите на творците, които заваляха след решението на  Общински съвет – Пловдив да препоръчва на Управителния съвет на ОФ „Пловдив 2019“ спиране на процедурата, Светлана Куюмдживеа, артистичен директор на фондацията.

Творци питат какво се случва с програма „Наследство“ на Пловдив 2019

Какво следва от тук нататък?

Отговорът всъщност е много прост. Поканата си работи. Тя не е спряна. Решението на Общински съвет е че препоръчва на Управителния съвет (УС). Ако бъде взето решение от УС – окей, но ако не е, то поканата е активна в одобрения законов срок – 30 ноември.

Приемаме документи, вече има получени. Обаждат ни се много хора, питат. На всеки, който се обажда казваме, че тя работи.  По-малко от 10 дена преди края на поканата, има твърде много организации, те са повече от 20, които вече си подготвят проектите и ще кандидатстват по настоящите условия.

Според нея такова решение, като препоръчаното от принципала би било изключително нецелесъобразно и некоректно спрямо хората които вече подготвят или са подали проектите си.   

Цялото интервю по темата може да видите в Под тепето.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…