Възможностите за побратимяване на Пловдив с град от далечна Индонезия обсъдиха по време на разговори кметът Здравко Димитров и Н. Пр. Сри Астари Расджид, посланик на азиатската държава в България. Това е втора поредна среща между двамата, като първата е била със Здравко Димитров в качеството му на областен управител, когато са били обсъждани взаимоотношенията на областно ниво.

„Индонезия е известна със своите богатства в културно отношение, а Пловдив с историческото си наследство и това е нещото, което ни обединява“, заяви Н. Пр. Сри Астари Расджид. „Държим на партньорството си с Вашия град. Тази среща за мен е много важна, за да видим нашето сътрудничество по отношение на бизнеса и културата“, допълни тя и посочи, че градът, който иска да се побратими с Пловдив е втората най-посещаема дестинация след Бали, където се намира най-старият будистки храм и най-големият университет в Индонезия.

„Запазването на Пловдив като Европейска столица на културата и продължаване на този важен проект е от първостепенно значение за мен и моя екип. Вече имаме набелязани теми, с които ще задържим нивото, ще запазим интереса на гражданите и туристите към конкретни мероприятия“, обясни кметът Здравко Димитров.

Той подчерта огромното значение на Пловдив и региона като най-бързоразвиващата се индустриална зона в страната и заяви, че съвместната работа ще продължи и занапред.

Взаимоотношенията между Пловдив и Индонезия не са само на дипломатическо ниво, те се развиват много добре и в културно отношение, когато през изминалата година танцов състав от Индонезия участваше на Международния фолклорен фестивал, където плениха пловдивската публика със своите изящни и красиви танци. Това сподели на свой ред заместник-кметът Пламен Панов. Той допълни, че трябва да развиваме културна дипломация, като се организират съвместни мероприятия като изложби.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…