Танцът на стрелките с времето започва в неделя, 1 декември, съобщиха инициаторите на благотворителния жест от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“

Ювелирен градски часовник от ковано желязо ще приковава погледите на пловдивчани от неделя в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ (църквата „Света Богородица“) в подножието на Стария град. Той е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Откриването на новата обществена придобивка ще се проведе на 1 декември, неделя, от 11,30 часа, съобщиха инициаторите на благотворителния жест.

Стрелките на високо монтирания градски часовник, който ще може да се вижда отдалече, започват своя кръговрат в навечерието на един от най-големите християнски празници Рождество Христово. Освен с тази символика, благотворителната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ е обвързана и с друга идея. „Да подариш часовник е жест със специално значение. Носи послание за миговете в живота, които са ценни и искаме да съхраним в спомени“, споделиха от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“.

Градският часовник е изработен по авторски проект на Георги Милчев. Новата придобивка за пловдивчани представлява не само произведение на изкуството, но има и своя мисия. „В благотворителния жест влагаме най-искрените си намерения и позитивна енергия към младите хора, към децата на Пловдив с пожеланието да съхранят историята на най-стария жив град в Европа“, заяви проф. д-р Диляна Вичева.

Изграждането на градския часовник е поредната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт-терапия на хора със специфични потребности и други.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…