10-те най-четени статии за 2019-а година в единствения дигитален гид в Града под тепетата Lost in Plovdiv

По традиция в първите дни от новата година започваме с разбор на предишната и класация на най-четените статии през 2019-а година. Изглежда, че много от посетителите на единствения дигитален гид се вълнуват от темата за ресторантите и местата за хапване в Града под тепетата, а какво още бе интересно разберете в редовете по-долу.

Започваме отзад напред с 10-а позиция, на която намираме Най-инстаграмското място близо до Пловдив. Изоставеният рудник наистина е невероятна локация за снимки и ако още не сте го посетили, задължително си отделете някой уикенд. Благодарим за кадрите на  младата двойка пловдивски пътешественици Айлин и Марин и очакваме вашите снимки на прекрасния пейзаж.

Още една туристическа дестинация е привлякла вашето внимание и се нарежда на 9-а позиция. Пещерите около Пловдив, които си струва да посетим е кратък гид на най-интересните скални формирования. Те съчетават в себе си красотата и величието на природата и феномените, които тя създава, заедно с мистиката и легендите от националния фолклор, и са чудесен вариант за разходка през почивните дни.

Следва и текстът за брънч местата в Пловдив. Явно любителите на късното похапване са многобройни, но тук предупреждаваме, че статията ще претърпи сериозна редакция още в началото на 2020. Някои от заведенията вече не предлагат тази опция, а други – като любимото Eddy’s café and food, за съжаление не работят. Все пак, не тъжете, защото има нови и интересни места.

На седма позиция е най-обичаната тема за пловдивчани, а именно айлякът през погледа на немския журналист и блогър Robert B Fishmann. В рамките на няколко седмици той се опита да разкрие тайната му, а дали е успял, може да си припомните в откъс от неговата статия.

Бързо стигнахме и до едно заведение, което разкриваме, че ще влезе в актуалния ни подбор за брънч местенца. То е и носителят на приза на Бакхус в категорията Нова вълна: Брънч“ , така че гарантирано няма да се разочаровате. Multi Culti е гастро бар, един от най-популярните формати за заведения в Европа към момента. В него може да опитате най-популярните street food класики от над 10 държави, без да се налагате дори да си купувате винетка и да излизате извън Пловдив, директно в самия център на града. Задължително пробвайте яйцата Бенедикт.

В средата на класацията ни тази година е статията за сравнението на ресторантите в Пловдив според подредбата в популярната платформа TripAdvisor и нашите субективни препоръки. Може би някои ще поспорят дали това са най-предпочитаните места за похапване, но сме винаги отворени за дискусии в коментарите и за изпробване на нови заведения и вкусотии.

Четвъртото мястото е за фоторазходката ни из главния мюсюлмански храм. Джумая Джамия е обявена за национален паметник на културата и е една от четирите най-стари живи сгради в Пловдив. И освен това е запазила предназначението си до ден днешен. Може да я разгледате свободно и без входна такса, като спазвате етичните норми за времето на молитва и с подходящо облекло.

Бронзовият медал е за 3 ресторанта в Кючук Париж, които да не пропускате. Подбрахме за вас някои предпочитани местенца, но винаги сме в търсене на още интересни предложения. Дали сме включили и вашите фаворити?

Втората позиция е за селекцията ни в район Тракия. И там изборът не беше лесен, защото сме убедени, че има още скрити „потайности”, които само кореняците тракийци знаят.

Призът за най-четена статия отива при историята за Мильо и паметника му. Мнозина ежедневно се снимат пред централно разположената статуя, но едва ли всички знаят каква е причината един пловдивски зевзек да бъде увековечен в самия център на Града под тепетата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…