Столица на културата е марка, която трябва да дава дългосрочно добавена стойност, заяви Боил Банов

„Бяха едни щастливи 12 месеца  не само за Пловдив и неговите гости, но и за цяла България. Имаше страшно интересни събития, нестандартни, различни, нощни, дневни, ранни, улични. Беше прекрасно”, коментира за Под тепето минути след края на церемонията по предаване на титлата Европейска столица на културата министър Боил Банов.

Той подчерта, че е много доволен от всичко, което се е случило през тази една година. „ Не е нормално всички да са доволни. Когато всички са доволни, значи има нещо неестествено, нещо сбъркано, нещо неприятно”, каза министърът на културата.

„Най-голямата надежда за мен и това сме говорили и с кмета и неговия екип, е че всъщност това е началото. Столица на културата е марка, която трябва да дава дългосрочно добавена стойност. Тя не е един удар за една година. Тя има огромен ефект и този ефект трябва във времето да се използва разумно и Пловдив наистина да остане ярко и категорично в европейската и световна култура, защото има всички основания за това”, подчерта Боил Банов.

„Много неща исках да видя през тези 12 месеца. Ако не бяха тия глупави два избора, които тровят живота на културата и изкуствата, сигурно нямаше да изляза от града. Важното е, че много хора говорят с въодушевление и пожелаха тази година да дойдат до Пловдив”, допълни министърът на културата.

Снимка: Росина Пенчева

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…