В Капана няма място за чалга. Няма и да има! Зад това послание се обединиха почти всички собственици и наематели на обекти в култовия квартал в сърцето на Пловдив, след като преди седмица на Широкото гърмя чалга от ново заведение и всички бяха скандализирани.

Общността инициира тематичен концерт, за да покаже, че арт квартала е символ на културното и градско развитие на Пловдив. За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад. Идеята прегърнаха любимите солисти на Операта под тепетата.

В неделя вечерта доста преди 20 часа – началния час на концерта, започнаха да прииждат любители на класиката, някои успяха да се доберат до наличните сгъваеми столове, осигурени от организаторите, други седнаха по каменните кашпи, а трети директно на паважа.

 

Всички се насладиха на талантливите и красиви солисти Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев, които изпълниха класически арии от обичани опери и оперети, а на рояла ги подкрепяше Ралица Ботева.

В крайна сметка наемателят на заведението, в което се проведе абитуриентското поп фолк парти, осъзна случилото се. Той дори даде ток за осветлението и озвучаването на музикалното  събитие, а също така направи кафета за изпълнителите.

 

 

Публиката напълни масите му, а той се присъедини към мнението на новите си съседи, че стойностната култура има място в Капана.  

Още видеосъдържание от събитието и галерия от снимки може да видите в Под тепето.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…