Print this page

В Капана няма място за чалга. Няма и да има! Зад това послание се обединиха почти всички собственици и наематели на обекти в култовия квартал в сърцето на Пловдив, след като преди седмица на Широкото гърмя чалга от ново заведение и всички бяха скандализирани.

Общността инициира тематичен концерт, за да покаже, че арт квартала е символ на културното и градско развитие на Пловдив. За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад. Идеята прегърнаха любимите солисти на Операта под тепетата.

В неделя вечерта доста преди 20 часа – началния час на концерта, започнаха да прииждат любители на класиката, някои успяха да се доберат до наличните сгъваеми столове, осигурени от организаторите, други седнаха по каменните кашпи, а трети директно на паважа.

 

Всички се насладиха на талантливите и красиви солисти Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев, които изпълниха класически арии от обичани опери и оперети, а на рояла ги подкрепяше Ралица Ботева.

В крайна сметка наемателят на заведението, в което се проведе абитуриентското поп фолк парти, осъзна случилото се. Той дори даде ток за осветлението и озвучаването на музикалното  събитие, а също така направи кафета за изпълнителите.

 

 

Публиката напълни масите му, а той се присъедини към мнението на новите си съседи, че стойностната култура има място в Капана.  

Още видеосъдържание от събитието и галерия от снимки може да видите в Под тепето.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…