Пространството на улица „Босилек“ с номера от №2 до 8 е нейното поле за изява (ГАЛЕРИЯ)

 

Ландшафтен арх. Петър Петров получи голямата награда в категорията за професионалисти

Таня Грозданова

Негово превъзходителство генералният консул на република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани връчи Наградата „Люсиен Шевалас“ в категорията за граждани, допринесли за красива градска среда на пловдивчанката Стоянка Пенчева.

Наградите за реализирани проекти с принос към екологията и опазване на зелената система бяха връчени днес в първия парк в града пред бюст -паметника на знаменития ландшафтен архитект, който е дело на скулптора Цвятко Сиромашки. Те са учредена на името на създателя на Цар-Симеоновата градина и се възраждат, след дълго прекъсване, по инициатива на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. Конкурсът е по повод 180 години от рождението на Люсиен Шевалас и 142 години от създаването на първата пловдивска обществена градина.

 

„Ако има обикновен човек в Пловдив, които наистина заслужава приза, носещ името на „Министъра на цветята“, то това е Таня,“ единодушни са близките и приятелите, които са я номинирали.

Пространството на улица „Босилек“ с номера от №2 до 8 в квартал Столипиново е нейното поле за изява. От 10 години сръчната дама поддържа с личен труд и средства зелените площи.

Ако всички са като нея, градът ни ще е райска градина, допълват младежи от квартала, дошли да я подкрепят. Те самите са увлечени от това, което прави и от време на време ѝ помагат.

 

„Благодаря на организаторите и на създателя на този парк. Аз ще продължа да давам своя малък, скромен принос за осъществяването на една по добра среда за живот,“ каза Таня пред аплодисментите на публиката.

„Половината Столипиново минава от там и няма случай, в който някой да е хвърлил боклук, да скъса цвете или да нагази в градината“, сподели призьорката. 

 

Наградите на името на създателя на Цар-Симеоновата градина бяха връчени пред бюст Люсиен Шевалас.

 

Голямата награда в категорията за професионалисти получи арх. Петър Петров от фирма Vip Gardians ООД.

Всичко за церемонията и наградените вижте в Под тепето.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…