Археологическият и Историческият музеи получиха отличия за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата

 

Екскурзоводът на Регионален археологически музей-Пловдив Екатерина Илиева е сред първите носители на националната награда "Музейна образователна дейност", която е учредена от Министерство на културата и се присъжда за дейности, осъществени през предходната учебна година. Ведомството обяви победителите в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители.

 

„С радост искаме да съобщим, че сред първите носители на националната награда "Музейна образователна дейност" е и нашият екскурзовод Екатерина Илиева, в ролята си на представител на екипа зад инициативата за безплатни беседи "Археология за всеки", написаха на страницата на музея в социалната мрежа Facebook.

 

Припомняме, че поради карантина, експозицията на музея бе затворена през седмицата и няма да работи за посетители до 10 ноември 2020 г.

 

В същата категория „Музеен специалист от регионален музей” е отличена и Мария Карадечева от Регионален исторически музей – Пловдив. РЕМ има и второ признание в националните награди в категорията „Културен институт – регионален музей”.

 

Две са отличията и за Музей „Васил Левски“ – Карлово: в категория „Музеен специалист от национален музей/художествена галерия” на Пламена Москова и за „Културен институт – национален музей/художествена галерия”.  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…