Монументалната творба чака завръщането си в Цар-Симеоновата градина в базата на „Градини и паркове” зад хотел SPS, в добро състояние е

Остава единствено решението на НИНКН, за да може скулптурната композиция да се монтира отново в парка

Под тепето най-накрая откри арката на скулптора Димчо Павлов изнесена от Цар-Симеоновата градина през 2015г., при реконструкцията на парка. Дълго време питахме къде точно се намира монументалната творба и как се съхранява, но тя така и не ни беше показана. Знаеше се единствено, че е в някоя от базите на ОП „Градини и паркове”. Днес, със съдействието на директора на общинското предприятие Веселин Козарев и зам.-кмета по култура Пламен Панов, намерихме скулптурната композиция. Тя чака връщането си в Цар-Симеоновата градина в базата на „Градини и паркове” зад хотел SPS.

Не сме я мърдали от тук откакто е докарана, тъй като е изключително тежка, обясни ни служител на ОП-то, който ни съпроводи до творбата на Димчо Павлов, намираща се в зелена площ в общинския имот.  Тя е в добро състояние.

Очаква се Арката отново да бъде монтирана в Цар-Симеоновата градина съвсем скоро. Чака се единствено разрешението за това от НИНКН, тъй като градината е паметник на парковото изкуство. Разполагането на монументалната работа на Димчо Павлов ще е кръговата цветна фигура между фонтана на Деметра и Виенския павилион.

Тя е създадена като възпоменателен знак по повод 100-годишнината от Първото международно пловдивско изложение.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…