Нов детски кът с билкова градина замени пясъчника в ДГ „Весела“ в район „Северен“. Реализацията на проекта е осъществена с помощта на Димитър Панайотов, родител на дете от градината.

Малчуганите от I-ва „А“ група, съвместно с родители и под ръководството на преподавателите  г-жа Вилиана Узунова и г-жа Нина Петкова, засадиха различни билки: магданоз, джоджен, мента, мащерка, риган, босилек, чубрица, копър, както и цветя.

Изкуствените дървени цветя, които украсяват билковия кът, са оцветени в свежи тонове-жълто, оранжево и червено. Те допринасят за колорита и слънчевия облик на двора на детското заведение. Около т.нар. „цветарница“ са увити декоративни тикви и други растения.

„В изпълнение на заповедта на РЗИ за премахване на пясъчниците, решихме да го превърнем в своеобразен оазис, където децата да полагат грижи и да отглеждат билки и цветя“, каза директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…