В града оперира една от водещите компании, разработващи технологични решения за световни лидери в Smart индустрията

 

Пред последните 4 години Modis устойчиво налага името си на пазара на технологични решения в цял свят, но малко хора знаят колко голяма част от бизнеса ѝ се осъществява в страната ни, и именно в град Пловдив.

 Не е тайна, че Модис България е причината някои от най-големите и добре познати брандове по света успешно да разработват и доставят своите услуги в сектори, като автомобилния, енергийния, финансовия, софтуерния и индустриалния. В България се намира най-големият център за предоставяне на услуги на компанията в Европа и един от трите най-големи на световно ниво.

 Дейността на Модис в Пловдив

В Града под тепетата Модис България разполага с екипи, отговарящи за предоставянето на ИТ решения в областите на комуникационните услуги, управление и поддръжна на приложения и мрежи, както и други ITO и BPO проекти. След отварянето на офиса на компанията през 2018г. Модис бързо набира популярност като един от предпочитаните работодатели в града за експерти в сферата на компютърните науки, както и за специалисти с езикови и технически познания. Темповете на ръст на компанията в Пловдив амбицират екипа да постигне ръст до 200 души още в рамките на следващата година.

Новите проекти

Особено внимание привлича един от най-новите проекти, по които работи екипът в Пловдив.  Той е за популярна световна компания – един от най-големите производители на техника в авиацията, железопътния и обществения транспорт с над 100-годишна история. Проектът включва предоставянето на технологични решения, поддръжката на уеб приложения и работата по технически казуси на няколко различни езика.

 Какви специалисти имат шанс да се присъединят към екипа

Процесът по кандидатстване и набиране на специалисти, както за споменатия, така и за други проекти, тече с пълна сила, а с приоритет са кандидати с няколко основни профила. „В момента предлагаме отлични кариерни възможности за специалисти, владеещи различни чужди езици – немски, френски и английски език, както и на кадри с технически профил, например Salesforce разработчици.– коментира Зорница Димитрова, специалист Човешки ресурси в Модис България. “Условията на работа, възможностите за развитие и опитът, който кандидатите ни ще придобият, работейки по тези проекти, са конкурентни за пазара и по нищо не отстъпват на тези, предлагани в столицата.допълва тя.

Защо Модис избира Пловдив

Нека припомним, че след успешното развитие на компанията в гр.София, Модис България се насочва към Пловдив за разрастване на своето присъствие в страната и достигане до по-голям брой талантливи и подготвени специалисти.

„Тук сме, защото Пловдив дава огромен потенциал за развитие на бизнес в технологичния сектор. Оценяваме големия брой квалифицирани специалисти, които активно търсят възможности за реализация в града. Работим и в посока подпомагане на различни образователни инициативи и институции в Пловдив, за да осигурим заедно бъдещето на младите таланти в сектора.” – допълва Зорница Димитрова. Що се отнася до възможностите, които Модис предлага за тях, такива са дългосрочното кариерно развитие, личностно израстване, безплатни обучителни курсове и програми, както и безопасни условия на труд – възможност за работа от вкъщи или в модерна офис среда, конкурентна за пазара заплата и редица придобивки, сред които допълнително здравно и дентално осигуряване, спортни карти, ваучери за храна и други.“ 

Повече за Modis

В свят на все по-голяма близост между ИТ и инженерните науки, Модис е един от пионерите в т.нар. Smart Индустрия.

Компанията разполага именно с експертиза в ИТ и дигиталните инженерни решения, които ускоряват иновациите и дигиталната транформация. Комбинацията от предлаганите от Модис услуги Tech Consulting, Tech Talent Services и Tech Academy Solutions позволява на бизнесите от различни индустрии да прогресират, да растат и да подобряват своята дейност.

Модис има международно присъствие с над 30,000 консултанти в повече от 20 страни и фокус върху когнитивни технологии, дигитална трансформация, облачни технологии и инфраструктури, Smart екосистеми и Industry 4.0 и опит в ключови сектори, като Автомобилен и Транспортен, Енергиен, Софтуерни, Интернет и Комуникационни услуги, Финансови услуги и Индустриално производство.

Компанията е част от Adecco Group, световен лидер в HR услугите и част от списъка Fortune Global 500 с най-големите компании по света.

Дигитални канали:

 

Website | LinkedIn | Facebook | Instagram

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…