Капана ще е още по-пъстър и жив тази неделя. Доброволци на пловдивския общински приют за кучета и екипът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ организират събитието „Капана дог  – на кафе с куче“, което ще постави началото на Месеца на животните.

От 11:00 до 14:00 ч. пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да се насладят на чаша кафе в едно от най-колоритните места в Пловдив в компанията на четириногите приятели от приюта. Десет кученца ще ви очакват в заведенията и кафенетата в близост до открита сцена „Ядрото“ на ул. „Загреб“ 14. Космати муцунки ще има на всеки ъгъл, а на самата сцена всеки ще може да се снима с тях. Целта е хората да се запознаят с животинките отблизо и, ако желаят, да ги осиновят и превърнат в част от тяхното семейство.

Специални гости на събитието ще бъдат певицата Маги Джанаварова, победителката в MasterChef 2021 г. Мария Жекова, Лили от Ютуб канала „Животът с куче“, заедно с кученцата си Петър и Арчи, и други инфлуенсъри.

Всички кученца ще бъдат придружени от доброволци от общинския приют, а гражданите, които желаят да одомашнят животинка ще имат възможността на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.

Посетителите на събитието са добре дошли да доведат своите домашни любимци и да ги запознаят с кученцата от приюта. Кафетата и заведенията в квартала на творческите индустрии са отворени за всички домашни любимци.

Повече за „Капана дог  – на кафе с куче“ можете да научите на страницата на Фейсбук събитието.

Още редица инициативи предстоят в Месеца на животните. Първата от тях ще се проведе в Международния ден за защита на животните – 4 октомври, когато доброволци от „Пловдив чете“ ще четат откъси от книжки за кучета на децата от фондация „Паралелен свят“. Четенето ще започне в 10:30 ч. в общинския приют на Четвърти километър, ул. “Пазарджишко шосе” 4, а след това децата ще могат да разгледат и да поиграят с кучетата.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…