Eкипът на единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv ви развежда из впечатляващите места с празничен дух в старинната част на града

Снимки: Димитра Лефтерова

Там в рамките на традиционния форум „Светлина и надежда в Стария град” на 02.12 бе открита  фотографската изложба „СТАРИЯТ ГРАД В ЧЕТИРИ СЕЗОНА” на нашата любима Димитра Лефтерова. Ние вече имаме статия с някои от нейните кадри, но ви съветваме да не пропускате да ги видите в голям размер и в неповторимата обстановка на Старинен Пловдив. Експозицията е разположена в дворни и улични пространства: къщата на д-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев), Балабанова къща, къща Хиндлиян, Чохаджиева къща (управление на ОИ „Старинен Пловдив”), по ул. „4-ти януари” и лапидариума. Това е и едната ни идея за развихряне на въображението и създаване на креативно селфи на фона на най-предпочитания сезон и локация в стария град под тепетата.

За всички останали пък, които искат да си направят тематична коледна фотосесия, специално направени за това кътчета има в двора на Къща Хиндлиян, Балабанова къща и Къща Златю Бояджиев. Декорациите са наглед семпли, но внасят изключително настроение и щом уцелите хубаво време и красива светлина, задължително се възползвайте.

Празничните кътове ще са налични за снимки до 30.12.2021 г., а до края на месеца може да се насладите още на изложба с творби на ученици от паралелките по изобразително изкуство на СУ „Св. св. Кирил и Методий”(по повод 50-тата годишнина от основаване на училището), която се открива на 16.12.2021 в 16:00 часа в Балабанова къща. На 20.12.2021 г. от 17:00 часа пък в Къща „Верен Стамболян“ ще се състои коледна изложба и концерт на студенти от АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“ Пловдив.

Друг вариант за коледна фотосесия, обаче на закрито, е да посетите Selfieshop-a в Mall Plovdiv, където на разположение са цели 4 снимачни площадки и дори професионален фотограф в определени дни и часове. На него също може да се насладите до края на месеца, затова се възползвайте от почивните дни, които се задават и смело запечатайте празничния месец под тепетата!

Източник: Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…