Print this page

 

С вход свободен, организаторите подготвят 3ч. музикална програма на сцена и над 2 ч. открити тренировки и работилници за деца; по забавен начин 40 участници представят своите продукти и услуги на тепето

На 10.09.2022 г. от 10 ч., алеята на хълм Бунарджика посреща участници и изложители на образователния фестивал “С деца на тепе”. Събитието се завръща на най-посещавания хълм в район “Централен” след 2-годишна пауза, поради пандемията. 

В рамките на няколко часа, броени дни преди първия учебен ден, алеята пред паметника на Васил Левски ще бъде притегателен пункт за деца от 3 до 13 годишна възраст и техните родители. Единствено по рода си фестивалът “С деца на тепе” привлича жители и гости на града с няколко атрактивни елемента: 

  • близо 40 участници, които представят своите дейности, услуги и продукти, насочени към децата. Сред най-интересните забележителности от тях са: работилници „Рециклиране“, „Открий ме в джунглата“ + опознавателна обиколка на тепето; актьорски уъркшоп, лекция по помощна тема по-малко екран за децата, открита тренировка по Да Дао и даване на 1-ва; занимания за подобряване на паметта на децата, сглобяване на играчки, интерактивни дъски по моторика и няколко работилници за роботи. 
  • децата ще могат да се срещнат с екипите на полицията и пожарна; да се запознаят с Природонаучния музей и Етнографския музей в Пловдив; с екипа по Ааварийно спасяване, както и с много други частни и неправителствени организации с полезни дейности за малчуганите. 

Програмата на сцената започва в 10 ч. с главен известен на всички в Пловдив Стефан Лозанов. “За любителите на музиката и танците подготвяме програма с народни танци, импротеатър, музикални изпълнения на китара от деца, корейски, модерни и тик-ток танци, художествена гимнастика и други. Радваме се, че откликнаха на поканата ни любимите на пловдивчани Y&M Melodic Project - Милен Димитров и Йоана, арт център “Алехандро” и група “Knock Out”, както и “Арт Войс Център” Пловдив.” , коментира Румяна Киризиева, координатор на програмата.  

В 12.30 ще бъдат изтеглени десетки награди от томбола, като всички те съобщиха от дарителите на събитието. „Без подкрепата на много частни дарители, основно базирани в Пловдив, това събитие няма как да се приключи. Организацията му трае месеци и е резултат от екипна работа.” , споделя Деси Десева, част от екипа на фондацията. “Образованието на децата и разширяването на техните хоризонти е един от малкото сигурни пътища за формиране на смислено гражданско общество” , Маргарита Стоичкова, съосновател на фондацията.

 “С деца на тепе” 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, съвместно с район “Централен”, Пловдив. Сред дарителите на събитието са ай-ти компания с френско-български мениджмънт, школа по английски език за бебета и деца, агенция за управление на проекти. Медиен партньор е Радио Енерджи. 

Вижте програмата на детския фестивал: 

ЦЕНТРАЛНА СЦЕНА

(пред паметника на Васил Левски)

10:00 Откриване

10:15 Начало на музикална програма

Народни танци, ОУ “Петър Берон” / студио “Музикална вълна” / Импро театър за деца, Театрална къща “Шарж”

11:35 Специални гости:

“Y&M Melodic Project” – Милен Димитров и Йоана

12:00 Музикални изпълнения

На китара от деца/ Театрална постановка, група “Art crew” / Корейски танци за деца, арт център “Алехандро” и група “Knock Out”/ “Арт Войс Център” Пловдив / Флашмоб – тик-ток танци и зумба , арт център “ Алехандро”

12:45 Томбола с награди

СЦЕНА ОТКРИТИ ТРЕНИРОВКИ

(алея Бунарджик, пред Летен театър)

10:00 ч. Модерни танци за деца над 4 г., арт център “Алехандро”

10:30 Тик-ток танци за деца над 7 г., арт център “Алехандро”

11:00 Открита тренировка ДА ДАО клуб Север

12:00 Художествена гимнастика за деца, арт център “Алехандро”

ЗАНИМАНИЯ С ФИКСИРАН ЧАС ПРИ ШАТРИ-ИЗЛОЖИТЕЛИ

12:00 Импроработилница за деца с Театрална Къща “Шарж”

12:30 Опознавателна обиколка на тепето, Регионален природонаучен музей – Пловдив

13:15 Обучителен модул за деца (6-11 г.) за Света на пеперудите с Фондация “Горска Работилница”

11:00 – 11:40, 12:30 – 13:10 и 13:30 – 14:10 Уъркшоп “Как да установим здравословни граници около екранното време на детето?” Фондация OFFline Kids

Всички останали работилници на изложителите през целия фестивален ден 10:00-14:00.

Всички занимания са безплатни в рамките на фестивалния ден.

Още за това, какво предстои четете в Бунарджика става детско царство.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…