Print this page

Разширяват структурата на фондацията, очакват се нови експерти

Пловдив 2019 е с нов мениджърски екип от вчера. Управителният съвет на фондацията се спря на интересно решение по отношение на най-важния елемент в структурата й-  творческото ръководство. Вече 48 часа то е в ръцете не на един, а на двама артистични директори- проф. Ханс-Дитрих Шмит и Светлана Куюмджиева. Дуетът вече се вплита в работния процес на екипа, подготвил и защитил кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. Това не е много трудно, тъй като и двамата работиха по един или друг начин за каузата. Тя го прави в последната година като главен експерт в дирекция „Култура, образование и развитие“ в общината, като какъвто участва активно във финалния етап по подготовката и написването на Културната стратегия на града за периода 2014 – 2024г.. Той пък работи тясно с екипа на фондацията през целия процес като консултант.

Светлана Куюмджиева вече е на новото си работно място. Навлиза бързо, сработва се с екипа, с който се познава, разбира се. Предстои й срещата с проф. Шмит, с когото се е виждала, но не е имала задълбочен контакт. В първите няколко часа се е запознала с всичко свършено досега, както и с онова, което предстои, поне по план.

Дали да очакваме промяна? Не, промяна не бих казала, по-скоро развитие. Фондацията ще се развива все повече и повече. Което, разбира се, само по себе си е промяна.  Досега екипът е бил зает главно с кандидатурата и апликацията. От тук предстои работата по проекти, които не са малко.  Ще има и нови хора, както и промени в ангажиментите на някои от експертите в досега съществуващия екип. Целта е да развием фондацията като обединяващ фактор. Да става все по-разпознаваем партньор. Ще се работи и на пловдивска сцена, на национално и разбира се на международно ниво, каза за КАПАНА.БГ Светлана Куюмджиева.
Акцентът ще е максимална концентрация в посока европейските партньорства, изнасяне на култура от Пловдив навън и обратно- от чужбина към Пловдив. Ще се работи много по привличане на спонсори и откриване на допълнителни финансови донори. 

Управителният съвет гласува и нова структура на фондацията, с което ще бъде разширен екипа й. Кои ще са новите експерти в екипа обаче все още е рано да се каже.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…