Създаването на по-удобна работна среда е лесно, стига да вземете под внимание потребностите на вашите служители и нещата, които ще ги накарат да се чувстват оценени. Приятната атмосфера в офиса ще повиши мотивацията на колектива и ще помогне да се изгради по-позитивна фирмена култура. 

Доволните и щастливи служители ще бъдат много по-отдадени в изпълнението на ежедневните си задачи. Всеки член на екипа ще се стреми към усъвършенстване и разгръщане на целия си потенциал, допринасяйки за растежа на вашата организация.

Офисът е мястото, в което работниците прекарват целия ден и независимо дали пространството е отворено или не, съществуват различни начини да го направите удобно и приятно.

Ето 6 интересни идеи за приветлива работна среда:

Направете офиса по-функционален

Не можете да очаквате от служителите си да бъдат пълноценни, ако седят на неудобни столове и използват овехтели мебели. Потърсете ергономични столове, които позволяват „моделиране” на облегалката и позицията спрямо тялото, регулируеми бюра, удобна мека мебел за стаята за почивка и т.н. 

Така, освен че ще улесните целия работен процес, ще покажете своята грижа към здравословното състояние и комфорта на своите служители. Помислете също и за шумопотискащи слушалки, стойки за лаптоп или втори монитор - редица технологии могат да преобразят средата, допринасяйки за по-доброто фокусиране и положителна нагласа на всички работници.

Уверете се в доброто осветление

Ако офисът ви е тъмен и мрачен, това понижава тонуса и води до по-бърза умора на очите и дори главоболие. Подходящо осветление за комфортна работна среда са луминисцентните и LED лампите, чиято светлина в синия и белия спектър е идеална за събуждане и концентрация. Важно е силата и разположението на светлината да са съобразени с размера на помещението, за да не натоварва очите.

В офиси, разполагащи с повече естествена светлина, оптимален вариант е работните места да бъдат по-близо да прозорците. Тази светлина понижава нивата на стрес и е един от факторите за постигане на по-позитивна работна среда.

Добавете растения

Много растения и дори дървета могат да се развиват прекрасно в офиса, а добавянето им внася късче природа във всяко затворено пространство. Те ще подобрят качеството на въздуха и ще действат отморяващо на очите. 

Грижите за тях са доказана терапия, която откъсва за малко служителите ви от ежедневните задачи, носи им удовлетворение, а в минутите за отдих действа релаксиращо. Все пак, избирайки растения, се уверете, че сред тях няма такива, които биха предизвикали алергии.

Оптимизирайте температурата и качеството на въздуха

Подходящата температура в офиса е един от важните критерии за приятната и здравословна работна атмосфера. Но колкото и да искате да се съобразите с желанията на всеки, това е практически невъзможно. 

Заложете на оптималния диапазон, препоръчван от специалистите - от 18 до 22°С е температурата, подходяща за всеки сезон. Ако офис пространството ви го позволява, може да обособите по-хладни и по-топли зони, за да се настанят там служителите със съответните предпочитания.

Освен температурата, качеството на въздуха също е от значение за приятната среда. Много проблеми като главоболие, бърза умора и стрес могат да се коренят в лошия и застоял въздух. Честото проветряване не е удачен вариант в запрашената и шумна градска среда, затова използването на добър пречиствател ще осигури безопасен, чист и свеж въздух на служителите ви и те ще се чувстват значително по-добре.

Създайте зона за релакс

Задължителна част от вашата фирмена култура е обособяването на стая за почивка. Тя трябва да бъде едно приветливо място за спокойствие и релакс, където персоналът ви с удоволствие да общува, да се отпусне и „презареди“. Предложете на служителите си удобни мебели за сядане, уреди за лесно приготвяне или затопляне на храна, хладилник, библиотека с книги, игри и др.

Осигурете храна и напитки

Чудесен начин работниците ви да възстановят своята енергия е наличието на подходяща кафе машина. Не забравяйте, че трябва да се погрижите и за добрата им хидратация. Много по-добър вариант от бутилираната вода е тази, пречистена с модерна филтрираща система. Това е така не само от екологични съображения, а и заради по-високото качеството и неограничения достъп до питейната вода. 

Помислете и за инсталирането на вендинг машина за закуски и напитки - това е инвестиция, което със сигурност ще ви се отплати в бъдеще.

Освен изброените, има още редица креативни и полезни идеи, за които вие и вашите служители можете да се досетите. Няма да е трудно, нито скъпо да постигнете среда, която ще осигури спокойствие и приятни емоции за хората, които работят за вас.

78 comments

 • Comment Link Isxler Isxler Дек 06, 2023

  order actigall 300mg pill generic cetirizine 10mg order zyrtec sale

 • Comment Link Bshkqm Bshkqm Дек 06, 2023

  azithromycin for sale online gabapentin 600mg canada gabapentin 600mg pills

 • Comment Link Psifpe Psifpe Дек 04, 2023

  chewable antacid brands strongest ppi for gerd does gas medicine stop farting

 • Comment Link Qixmrg Qixmrg Дек 04, 2023

  cost deltasone 20mg accutane 40mg without prescription buy amoxicillin 250mg for sale

 • Comment Link Xtrpoc Xtrpoc Дек 03, 2023

  free emergency contraception pharmacy birth control delivey without insurance how long does tadalafil last

 • Comment Link Piafez Piafez Дек 02, 2023

  purchase promethazine generic ed solutions ivermectin 6 mg stromectol

 • Comment Link Paukbt Paukbt Дек 01, 2023

  generic drugs for stomach ulcers what causes gastric erosion bacterial infection in bladder women

 • Comment Link Etqroo Etqroo Ное 28, 2023

  herpes suppressive medication side effects price of inhalers for copd 2 hour glucose tolerance test

 • Comment Link Umahhg Umahhg Ное 27, 2023

  medroxyprogesterone 5mg us order praziquantel online cheap buy microzide 25 mg

 • Comment Link Dcdhkh Dcdhkh Ное 26, 2023

  best medication to stop smoking best osteoporosis supplement for women buy painkillers online overnight

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…