Print this page

Интернет сайтът на голямото издателство не успя да понесе трафика от хора, които го атакуваха след като Кристиан Танев пусна комикса си за предварителна продажба

Ракиямен е герой, с който българите се примиряват

Кристиян Танев, известен още като Чарли, направи крачка напред и излезе извън ютюб канала си. Младежът, станал известен с няколко минутни видеа, разпространяващи се из социалните мрежи, издаде комикс с популярния герой от влога му – Ракиямен.

В „Ракиямен“ е представена една история на героя, който българите може би не заслужават, но се примиряват с него. Да, в него има просташки бъзици, но не е само това, споделя Чарли. Има дребни детайли и препратки към митологията, които може би няма да се забележат на първо четене, но се надяват хората да ги забележат при второ преглеждане. След края на историята, следват няколко страници, в които е представен всеки един от героите.  Интересно е пространството, на което се развива действието – Пловарна. Това е колаборация между плажовете на Варна и Пловдив, защото не мога да избягам от него, казва Крис.

Идеята за Ракиямен се е родила преди малко повече от година, когато героят се появява в клиповете на влогъра. Младият Танев сподели, че от малък има мечта да издаде собствен комикс и ето, че най-накрая се случи. Той е създател на историята, а художникът е негов приятел, познат от други страници в социалните мрежи.

Само преди около година, Кристиан пусна в продажба тениска на героя си – Ракиямен в сайт за пазаруване, който не успя да понесе трафика и блокира за няколко часа. Същото се случи преди два дни и със сайта на издателство Сиела, когато комиксът бе пуснат в предварителна продажба. Предпродажбата е с 30% отстъпка и всеки може да си го поръча от сайта, а „Ракиямен“ ще можете да откриете в по-големите книжарници след 15-ти май.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…