Сред наградените са Янка Рупкина, Георги Арнаудов, Радослав Спасов и други

На големия български празник 24 май - Ден на славянската писменост и българската култура, за 22-ра поредна година Classic FM, Cantus Firmus и галерия „Макта” ще раздадат наградите „Златно перо”. На официална церемония от 17:00 ч. под куполите на Ларгото пред Министерски съвет ще бъдат връчени престижните отличия. Те представляват брошка във формата на писец и са изработени от 24-каратово злато.

Сред наградените тази година са прочутата българска оперна певица Стефка Евстатиева, режисьорът Радослав Спасов, народната певица Янка Рупкина, диригентът Бедрос Папазян,  актьорът Филип Трифонов, актрисата Милица Гладнишка, журналистката Жени Марчева, композиторът Георги Арнаудов и др. За активна културна политика и подкрепа на стойностни проекти в областта на изкуствата награда „Златно перо“ ще получи тази година и кметът на София Йорданка Фандъкова. Пълният списък на носителите можете да видите тук: http://www.classicfm.bg/

По традиция, една от наградите „Златно перо“ се определя от слушателите на Classic FM радио чрез гласуване по имейл. Техният избор за носителят на 24-тата награда е за балетиста Никола Хаджитанев.

Официалната церемония „Златно перо“ е с вход свободен за публиката, която иска да види на живо връчването на наградите за 2017 г. В програмата ще участва Софийски духов оркестър, Детски хор „Пам-Пам“, танцьори от трупата „National Art“ и от фолклорен ансамбъл „Средец“.

Събитието се провежда в рамките на „Европейски музикален фестивал“, който е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2017 г. и съорганизатор - Министерството на културата на Р. България.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…