Осма група студенти от ПУ на стаж в кметството на "Южен"

За осми пореден път от началото на мандата на кмета на пловдивския район "Южен" Борислав Инчев администрацията на кметството ще приеме на стаж студенти от ПУ "Паисий Хилендарски". Практическо обучение ще преминат възпитаници на висшето училище от две специалности, свързани с информационните технологии.

"Обещах си още при избирането ми за районен кмет при всяка възможност да срещаме млади, образовани и заинтересовани хора от съвсем различни специалности с работата на районната администрация в отделни сфери. Студентите от IT сектора запознаваме с всички електронни информационни системи на кметството, които осигуряват от една страна адекватно обслужване на гражданите, а от друга – подреденост на документооборота и вътрешноорганизационните връзки. Даваме възможност и да се вземе участие в управлението на интернет сайта на кметството. Бъдещи политолози пък са ставали при нас свидетели на взимането на управленски решения и са проследявали административните връзки и процеси в едно сериозно звено на местната власт", разказа Борислав Инчев. Той подчерта, че традиционното обучение в кметството на бъдещи вишисти не е спорадично и формално, а е планирана и целенасочена политика за даване на шанс и трупане на опит, който се изисква от завършващите висшите училища при кандидатстване за работа.

Студентите започват своята практика в администрацията на "Южен" днес - сряда, 13.09.

В същия ден кметството на "Южен" планира по оригинален начин да отбележи старта на предстоящата учебна година за учениците. Това ще стане с куклен театър на открито в парк "Белите брези" от 11 ч. "Както отдавна смятам, "културната столица" не бива да е заключена в една единствена година или пък само в центъра на Пловдив, така че непрестанно търсим начини, места и форми за културни изяви в "Южен". Каним малки и големи да се възползват от хубавото време и кукленотеатралната постановка на открито", призова районният кмет Борислав Инчев. Той обяви още, че в празничния неделен следобед (17 септември, 17 ч.) отново в "Белите брези" концерт ще изнесе обичаният Биг Бенд на Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…