Най-активната неправителствена организация в града под тепетата - JCI Plovdiv ще вземе участие в националната кампанията на bTV Media Group „ Да изчистим България заедно”.

Те ще се включат в  почистването на един от любимите хълмове на малки и големи в града – хълма Бунарджика, по-известен като Альоша.
Кампанията по почистването на Бунарджика ще се проведе на 16.09 (събота), от 10:00 до 15:00 часа.

За първи път кампанията се провежда на 12 май 2012 година, когато цяла България се обедини с една мисия - да изчистим България за един ден.

От тогава до сега събитието се превръща в една от най-мащабните доброволчески инициативи в България. Над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства се включват традиционно всяка година. До момента в кампанията са се включили над 1 350 500 доброволци.
Иниацитива има за цел, да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Неслучайно голямото чистене ще се проведе през есента.  Наближава края на туристическия сезон,  съпътстван с множество отпадъци по паркове, горски зони, плажове и райони около водоизточници. Ако не бъдат отстранени, затрупаните под снега боклуци могат да нанесат сериозна вреда на природата.

Ключов партньор на кампанията тази година е Министерството на околната среда и водите. Инициативата се подпомага от над 230 частни фирми.
В Пловдив, организаторите по почистването на Бунарджика, ще осигурят чували и ръкавици за всички желаещи да се включат в почистването. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и Район Централен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…