Пловдивският писател Александър Секулов е сред номинираните за наградата на литературен клуб "Перото" (НДК) в категория "Поезия". Церемонията ще се състои на 2 ноември в едноименното културно пространство. Наградите се раздават за трета поредна година по случай Деня на народните будители.

Сашо Секулов получава номинация за стихосбирката "Море между живите", издадена от "Изток-Запад". Конкуренти в категорията са Пламен Дойнов, номиниран за "Балът на тираните" и Бойко Ламбовски с "Аутисо", издадена от пловдивската къща "Жанет-45".

ИК "Жанет-45" има още 4 номинации - в категория "Детска литература" за "Весел гъделичкащ смях" на Маргарит Минков, в категория "Дебют" за Антон Стайков и "Добре, че умря Джузепе" и две в категория "Проза" - "Юлски разкази" от Здравка Евтимова и новият роман на Милен Русков "Чамкория".

Номинациите за наградата са гласувани от жури в състав: проф. д-р Амелия Личева, проф. Милена Кирова, доц. Дария Карапеткова, доц. Дарин Тенев, Георги Иванов, Марин Бодаков, Аксиния Михайлова, Светлозар Желев и Михаела Петрова.

Наградите ще бъдат връчени на 2 ноември в София, в клуб "Перото" - НДК. Всички номинации може да видите тук.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…