Качването на буквите на надписа Together на Стълбите на Каменица на Главната вече е "на ваша отговорност". От няколко дни върху любимата на туристи и много от пловдивчани структура е поставено такова предупреждение: "Буквите са инсталирани с промоционална цел и не са предвидени за катерене".

Надпис "PLOVDIV 2019" бе поставен през 2015 година след спечелването на титлата "Европейска столица на културата". В последствие буквите многократно бяха чупени и ремонтирани, в последствие и заменени с коректен надпис, повтарящ логото - "together" и добавката - Пловдив-Европейска столица на културата. Новите букви също бяха подменяни няколко пъти, с цел тяхното заздравяване.

В последните години подобни цветни надписи станаха много популярни в цялата страна - от Троян до Асеновград. Такива примери има и по целия свят - най-известният е I AMSTERDAM - където традицията повелява да се снимаш, качен върху някоя от буквите. Тамошните букви издържат напрежението.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…