Делегацията, която ще презентира римското мозаечно наследство на Филипопол, се отправя към Париж

Пловдив ще почука на вратата на ЮНЕСКО след броени дни. Цяла делегация се отправя към френската столица, за да презентира Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол за вписване в индикативната листа за паметниците на световното културно наследство. Групата води лично министърът на културата Боил Банов. В делегацията са още кметът Иван Тотев, заместникът му Александър Държиков, представители на Фондация „Америка за България”, която финансира проектът по разкриването и експонирането на Епископската базилика, както и българският посланик в Париж Ангел Чолаков. 

Представянето на Мозаечното наследство на Филипопол е в две фази, като във втората ще се включат експертите, работили по реставрацията на уникалните мозайки в Голямата базилика.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…