Цигулките трябва да пътуват в самолетите без струни. Това изглежда е новата политика на някои от авиокомпаниите, научи по трудния начин талантливата лютиерка Евелина Бодукова-Марино. Заедно със Христо Маринов, тя е една от най-известните производители на струнни инструменти в Италия. При един от полетите си до България обаче става жертва на неприятна случка.

"Това е състоянието в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив (Крумово), България на път за Бергамо, Италия към дата 5 октомври с полет на Ryanair. Бяхме принудени от служителите по сигурността да свалим струните на цигулката, за да не бъдат конфискувани и изхвърлени, и да ги оставим на родителите ни които ни изпращаха на летището. Струните били считани за “режещи предмети” и затова потенциално опасни", това разказа Ева Бодукова-Марино. 

"Очакваме Министерство на Вътрешните работи да вземе отношение и съответни мерки по този и много подобни случаи все на Летище Пловдив при подаденият вече от нас сигнал. До тогава Цигулари, Виолисти, Виолончелсти, Китаристи и т.н.... един приятелски и лютиерски съвет, имайте едно на ум и ако можете избягвайте това летище до момента в който служителите по сигурността не покажат по цивилизовано отношение към струнните музикални инструменти", пише тя в своя фейсбук профил.

Семейството е от Асеновград, но работят в Италия, където са изключително популярни и ценени сред интересуващите се от струнни музикални инструменти. "Под Тепето" разказа преди време тяхната впечатляваща история, която може да си припомните от статията по-долу.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…