Пивоварите от „Бял Щърк” ще изненадат Капана тази вечер. Точно в 19 часа, в бар „Котка и Мишка”, ще започне премиерата на новата българска крафт бира- Бял стаут. Представянето на супер изненадващото на цвят и вкус пиво ще се състои само в четири заведения в четири града, като, разбира се, „Котка и Мишка” ще е мястото в Пловдив.

Новата бира е с  9% алкохол и внушителните 22.5% плътност, които заедно с вложения овес дават едно много солидно тяло на пивото и гъстота. Стаутът е бял, защото във варката са пропуснати препечените малцове, които дават тъмния цвят на традиционния стаут. Не са пропуснати, разбира се, типичните за този вид пиво съставки като като кафени зърна, какаови пръчици, ванилови шушулки. Може би най-голямата изненада в Белия стаут на „Бял Щърк” е тази, че бирата е варена със сръбска дюлева ракия. При това е правена не къде да е, а в холандската пивоварна De Molen.

При тестване на пивото, с наливането му най-силно се усеща кафето и донякъде какаото. Ако оставите бирата да се затопли до 13-14 градуса излизат ваниловите нотки. На финала на отпиването се появява ярко и дюлевата ракия. Ако искате да усетите този букет от вкусове и аромати само в една чаша, не пропускайте премиерата на Бял стаут в „Котка и Мишка” тази вечер. Ще има и наливна, но в малки количества, така че не закъснявайте.

Снимка: bforbeer

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…