Поводът е „Европейската седмица за намаляване на отпадъците“

Конкурсът е под егидата на Георги Стаменов в партньорство с Регионален природонаучен музей – Пловдив. Краен срок за участие е 24 ноември 2017 г.

Район „Централен“ и Регионален природонаучен музей - Пловдив обявяват конкурс за произведение на изкуството на тема „По-малко отпадъци, повече красота“ по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която се отбелязва всяка година от 16 до 24 ноември.

В рамките на конкурса всеки един участник – ученик от гр. Пловдив на възраст до 10 години, изготвя произведение на изкуството от екологичен или рециклируем материал: украшение, мебел, сувенир, макет. Рисунки няма да бъдат допускани до участие.

Участниците в конкурса, които посещават учебни заведения на територията на район „Централен“, координират своето участие със своите преподаватели и директори на учебните заведения.

Участниците, които не са ученици в училище на територията на район „Централен“, кандидатстват директно към кметството със снимка на произведението и кратко представяне на творбата и на автора на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Целта на конкурса на тема „По-малко отпадъци, повече красота“ е всеки един млад човек на възраст до 10 години да представи своето виждане за това как околната среда може да бъде едно по-красиво и подредено място.

„Район „Централен“ е районът в Пловдив с най-много население и предпоставки за натрупване на отпадъци. Убеден съм, че децата могат да мотивират нас възрастните за това да сме по-разумни в отношението си към околната среда – все пак това е средата, в която всички живеем.“, споделя Георги Стаменов.

Наградите се състоят в участие в изложба в Регионалния природонаучен музей – Пловдив, посещение на експозициите и на прожекция в музея. Най-креативната творба ще получи награда от кмета на района в рамките на откриване на изложбата.

Повече информация за конкурса можете да намерите на уеб сайта на район „Централен“ и на Регионалния природонаучен музей – Пловдив, както и на профилите във Фейсбук на организаторите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…