Знаменцата на Капана са заменени със зелени гирлянди

13 метра и половина е новата елха за площада

Сцена, върху фонтана с пеликаните на площад „Стефан Стамболов“, изниква за предстоящите празници. В средата  ѝ ще се монтира новата 13,5 метра изкуствена елха. Тазгодишното Коледното дърво  тежи половин тон, а в основата си е с диаметър 5 метра. Освен това има опция за надграждане. Произведено е в град Раковски от фирма, която прави елхи за цяла Европа. След приключване на монтажа на дървения подиум върху чашата на фонтана, ще бъде поставена и елхата. До стилизираното дърво ще има достъп и всеки ще може да се качи и да се снима.

Работници с вишка окачат познатите светещи камбани над Главната улица. На Римския стадион от сутринта монтират закупените преди 2 години 3D фигури на Дядо Коледа и снежен човек. Един Снежко вече се е настанил под светещото дърво пред общината.

Около Халите също ще има три по-малки елхи, а в Капана една голяма. Обещанията за богата празнична украса, която ще промени облика на квартала на творческите индустрии през декември, започнаха полека-лека да се реализират. От няколко дни флагчетата над павираните улички са заменени със зелени гирлянди.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…