На 28.11 (вторник) градът под тепетата ще заблести още по-силно, защото в ярките светлини  попада новото арт пространство за изкуство и творчество – „Галерия 28“. То ще отвори врати точно в 16ч. на ул.„Железарска“ 28 в квартал Капана. На самото откриване творците, които ще се изявяват са актьорът Тодор Дърланов, който  показва авторски бижута, откритието на „Vogue” - Николета Джарова и дизайнерът Таня Киркова, които ще представят бранда си - „We Yonic”. Зад идеята стои младата актриса от Драматичен театър Пловдив – Патриция Пъндева. 

 „Галерия 28“ е  арт пространство, което цели да създава уют и усмивки, да бъде социално, разнообразно и естетически съобразно, както споделя самата Патриция. Главната и идея и мисия  е да се дава поле за изява на всеки творец. Концепцията е всяка седмица тематиката да е различна и да изненадва публиката с нови неща. Визията е за в бъдеще да се развие едно алтернативно пространство, което ще дава шанс на млади творци, избрали да останат и да се развиват в България. Това е една голяма възможност творбите им да достигнат до повече хора, които пък да открият точното нещо за себе си.  „Галерия 28“ ще се отличава с индивидуалност, характер и собствен почерк.

Патриция Пъндева желае да вдъхнови и създаде едно специално място за млади творци – от дизайнери до фотографи и художници. Освен това „Галерия 28“ ще стане дом на литературни четения, изложби, както и съвременни пърформанси и спектакли. Изложените авторски серии ще се продават, като желаещите ще могат да открият всеки според вкуса желания подарък.

Ето какво сподели самият Любен Дилов-син по повод създаването и откриването на „Галерия 28“ :

„Само в Пловдив времето е така гъсто, че денят понякога има 28 часа. 

И само в Пловдив има "Галерия 28"

В Капана, разбира се, на улица Железарска 28

От 28 ноември "Галерия 28"е новото специално място за млади дизайнери, художници, фотографи, творци. Място за премиери, литературни четения, изложби и перформънси... 

И още: постоянни разпродажби на авторски серии от бижута, дрехи,, аксесоари. Ревюта на млади дизайнери, всяка седмица ново събитие.

От 28 ноември, артистизмът има своя нов дом в Пловдив, Капана.

От 28 ноември Марица ще шуми...одухотворена. 28 часа на ден...“

„Галерия 28“  е доказателство, че мечтите се сбъдват, когато човек е упорит и целеустремен!

Патриция Пъндева завършва през 2017-та  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов и веднага след това е поканена в трупата на Драматичен театър „Пловдив“. Освен в културните и социални изяви, публиката може да я гледа в представленията „Боряна“с реж. Краси Ранков, „ Работно време“, реж. Камен Донев и отново в спектакъла на Донев - „За сватбите....“. През месец септември също така Патриция с помощ на верни приятели осъществи още една своя голяма мечта – организирането и реализирането на благотворителен базар в „Котка и мишка“. 

 

Създателите изказват специални благодарности на:

 Кристиян Савов, архитектът, който пресъздава идеята  в 3D визуализация; Мария- Йоана Хаджиева - графичният дизайнер , който вдъхна живот на логото на " Галерия 28", „Mega Lux lighting”, „Casa color“,  " Братя Андрееви " и др.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…