В ранния следобед на 28 ноември новото пловдивско арт пространство „Галерия 28“ посрещна първите си гости. Мястото е създадено по идея на младата актриса Патриция Пъндева. Тя получи поздравления от десетки посетители, сред които популярни имена от екипа на театъра – директорът Кръстю Кръстев, актрисата Ивана Папазова, бившият директор на „Пловдив 2019“, сега също част от Драматичния театър – Валери Кьорленски и др.

„Галерия 28“ откри врати, като представи колекция дизайнерски дрехи и бижута. Те са създадени от актьора Тодор Дърланов, който показва авторски бижута, откритието на „Vogue” - Николета Джарова и дизайнерът Таня Киркова, които представиха бранда си - „We Yonic”. Част от продуктите веднага се харесаха на премиерните гости, които станаха и първите клиенти на „Галерия 28“.

 

Целта на арт-пространството е да предоставя поле за изява на всякакви артисти. Патриция Пъндева ще дава галерията за изложби и на фотографи, художници, за литературни четения, пърформанси и др. Своебразен пърформанс имаше и на самото откриване – вместо манекени, на витрината на „Галерия 28“ застанаха две живи фигури. Галерията е и на обещаващо място, тъй като е на ъгъла на улица „Железарска“ и „Павел Куртевич“, в непосредствена близост до Ядрото.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…