Print this page

В ранния следобед на 28 ноември новото пловдивско арт пространство „Галерия 28“ посрещна първите си гости. Мястото е създадено по идея на младата актриса Патриция Пъндева. Тя получи поздравления от десетки посетители, сред които популярни имена от екипа на театъра – директорът Кръстю Кръстев, актрисата Ивана Папазова, бившият директор на „Пловдив 2019“, сега също част от Драматичния театър – Валери Кьорленски и др.

„Галерия 28“ откри врати, като представи колекция дизайнерски дрехи и бижута. Те са създадени от актьора Тодор Дърланов, който показва авторски бижута, откритието на „Vogue” - Николета Джарова и дизайнерът Таня Киркова, които представиха бранда си - „We Yonic”. Част от продуктите веднага се харесаха на премиерните гости, които станаха и първите клиенти на „Галерия 28“.

 

Целта на арт-пространството е да предоставя поле за изява на всякакви артисти. Патриция Пъндева ще дава галерията за изложби и на фотографи, художници, за литературни четения, пърформанси и др. Своебразен пърформанс имаше и на самото откриване – вместо манекени, на витрината на „Галерия 28“ застанаха две живи фигури. Галерията е и на обещаващо място, тъй като е на ъгъла на улица „Железарска“ и „Павел Куртевич“, в непосредствена близост до Ядрото.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…