В последното ни издание за 2017 година КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО представя за първи път на пловдивски екран филма "Правила" в компанията на още три къси филма от творчестото на режисьора и сценарист Ясен Генадиев. "Правила" е най-новият филм на Ясен и последният игрален филм със Стефан Данаилов (всъщност този филм е дебют на Мастъра в късометражното кино). Очаквайнията на организаторите са самият режисьор да долети навреме от Милано, за да ни разкаже за работата си по филма, за предизивкателството да работиш със Стефан Данаилов и за филмите, които подготвя.

Срещата във Фарго е днес (6 декември) от 19 часа при вход свободен.

 

Ясен Генадиев завършва Режисура за кино и телевизия в Милано през 2014 година. Филмите му "Празни приказки" (2014), "Падаща звезда" (сценарист, 2015), "Прелюдия" (сценарист, 2016) и "Правила" (2017) са показвани и награждавани на множество международни фестивали. В момента Ясен подготвя своя пълнометражен филм "От космоса с любов".

 

ПРАВИЛА 

България, 2017, 20 мин.

Участват: Стефан Данаилов, Evelyn Kostova

Сценарист и Режисьор: Yassen Genadiev

Оператор: Веселин Христов

Художник: Ivelina Mineva

Продуцент: Gergana Stankova, "Менклипс"

Михаил е педантичен домоуправител на блок в крайморски квартал в Бургас. Монотонното му ежедневие се изнизва бавно и забележимо, докато един ден в него нахлува младата и екстровертна Евелина.

 

ПАДАЩА ЗВЕЗДА

България, 2016, 27 мин.

Участват: Стефка Янорова, Стефан Попов, Калия Каменова 

Режисьор: Lyubo Yonchev

Сценаристи: Ясен Генадиев и Любо Йончев

Оператор: Дамян Димитров

Оригинална музика:Александър Костов

Продуцент: Crystal Frame, в копродукция с Mito Productions 

Лили е разведена майка с две деца – току-що навършилият пълнолетие Мартин и малката Александра. Една студена зимна вечер, Мартин прибира Александра от детска градина. Из тъмните улици на квартала двамата стават част от трагичен инцидент, който трудно може да бъде забравен или заличен. Лили и децата й трябва да се изправят пред трудни решения, чийто последици ще променят живота им завинаги. До къде би стигнала една майка за да защити децата си?

 

PAURANOIA

2017, Италия/България, 3 мин.

Елио следи внимателно събитията около поредния терористичен атентат в Париж. Когато научава, че преследването на избягалия атентатор е преминало на италианска земя, близо до неговия дом, той решава да вземе мерки за своята безопасност.

Сценарист и режисьор: Ясен Генадиев

Продуцент: Гергана Станкова

Оператор: Йохан Флорес

В ролите: Севар Иванов

Башир Румен Димитров

Монтаж: Любо Киров

 

 

ПРЕЛЮДИЯ

2016, Италия, 10 мин.

Режисьор: Марко Градара

Сценарист: Ясен Генадиев

Продуцент: Франческа Кастело

Оператор: Диего Диаз

В ролите: Масимо Де Сантис, Силвия Д'Амико

Монтаж: Федерико Фарчи

 

 

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града за 2017 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…