Таратанци среща съвременния човек с българските народни хора по един неочакван начин. Авторите са създали „графичен език“ на народните хора и с мисията да ги представят с изложбата "Последвай стъпките".

След дълъг път из страната изложбата "Последвай стъпките" пристига и в Пловдив. В нея са включени графични изображения на български народни хора от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Изложбата ще се открие в Галерия PLOVEDIV на 9-ти декември от 19ч. По време на изложбата посетителите ще могат да изпробват своите танцувални умения с играта танцов пъзел "Таратанци", както и да си занесат хорото вкъщи... с картички, чанти и други артикули от едноименната колекция "Последвай стъпките".

Изложбата ще гостува в Галерия PLOVEDIV (ул. "Куртевич" 3, Капана Пловдив) от 9 декември 2017 до 22 декември 2017 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…