Майсторът-пекар Георги Лефтеров е израбодил два специални пловдивски хляба, назовани "Пулпудева" и "Евмолпийски". След година опити и избор на специални брашна, видове замесване и технология на втасване, той е уточнил рецептата, с която ще участва догодина на състезание в Пловдив. Така ще покажем, че има и български хляб на хлебната карта на Европа, съобщи той във фейсбук.

"Пулпудева" е тъмен, черен хляб от няколко вида брашна, от които са брашно от ечемик и лимец, със слънчогледови семена. Постен хляб. А невероятния аромат и вкус идва от закваската, която е направена на Медовина, съобщи Лефтеров.

"Евмолпийски" е бял хляб, направен от няколко вида бели брашна от няколко вида пшеници, които се отглеждат на Балканите. Стъкловидна, мека и твърда пшеница. Закваската на този хляб е от бели стафиди, а карамелизацията на коричката се получава от добавеното бяло сладко вино.

"Добрия Пекар винаги се старае да промени Хляба към по добро, да остави следа след себе си - така говореше моят дядо. Това се опитвам да направя и аз", съобщи още Майсторът Пекар.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…