Капана.БГ

Капана.БГ

Кирил Петракиев наследи занаята от родителите си

Сега ще му правят място в ателието в къщата на „Стръмна“ 1 А

Таня Грозданова

Свети Спиридон донесе 9 нови майстори в редиците на Пловдивския еснаф и още 7 калфи. Новопросветените са на възраст от 20 до 60 години. Гилдията връчи иконата на Светеца пазител на най-младия от тях да води шествието на Деня на майстора.

По традиция най-старият и почитан майстор, наричан устабашия - Кирил Кумиков, връчва свидетелствата. Той изрисува с черен молив три кръстни знака по лицето на адаша си Петракиев, лепна му обичайния шамар зад врата, закле го да стане като него и му връчи майсторското свидетелство.  

Вече съм майстор на народни музикални инструменти, похвали се, позирайки със свидетелството, 28-годишният Кирил Петракиев.

Наследил е занаята на майка си и баща си, издаде го председателят на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева.    

От както се помня, все това съм гледал – как майка ми и баща ми правят музикални инструменти, връща лентата Кирил. Разказа, че от около 7 години сериозно изучава занаята. На въпроса може ли човек да се издържа от него и да гледа семейство, отвръща „Трудно, но ако има желание ще се справи!“.

Питам го какви инструменти изработва, а той се усмихва и казва: тъпани, тъпанар съм. 24 инча е диаметърът на най-големия, който е майсторил. Твърди, че един тъпан се прави за седмица до месец. „Различно време отнема. Зависи дали трябва да е от естествени кожи, въжетата дали са тръстикови и т.н.

Сега майсторското семейство – възрастните Петракиеви, ще трябва да му правят място в ателието си в къщата на „Стръмна“ 1А на Улицата на занаятите в Стария град.

20-годишен пък е най-малкият калфа. Денис Вайсалов учи за кожар – табакчия.

Жорж Трак предложи на гражданския комитет за защита на сградата да я закупи от общината срещу 1 лев с договор при условие, че ще я направи място за изкуство

Подписката на комитета в защита на постройката продължава, обмислят се как да се въздейства върху общината и общинския съвет

Има ли бъдеще за Гарнизонна фурна като център за съвременно изкуство и култура? Тази въпрос очевидно не интересува общинската власт. Нито един представител на администрацията не присъства на общественото обсъждане по темата в библиотека „Иван Вазов”, въпреки че покани за събитието са получили не един или двама. Сред тях, разбира се, са били кметът Иван Тотев и заместникът му Александър Държиков. Те не дойдоха да чуят доводите на хората, които желаят старата казармена сграда да бъде спасена и да живее отново с инструментите на културата. Няма диалог. Няма комуникация. Няма конструктивност, отбелязаха Емил Миразчиев от гражданския комитет, организирал дебата снощи.

За пореден път бяха представени експертните и идейните акценти от кампанията за запазване на сградата и превръщането й в арт център. Доводите на комитета са, че срещу заделените за събарянето на постройката 350 хиляди лева, сградата може да бъде реновирана и да започне да се пълни с културно съдържание, както това се е случило с много подобни индустриални постройки в Европа.

Събарянето на Гарнизонна фурна ще отвори много неприятни и негативни ефекти за целия квартал. Изграждането на парк там е утопична идея, тъй като цялата площ на Фурната е бетонирана. Въпросът е много комплициран, но с диалог и добронамереност може да се получи нещо хубаво за целия град, каза художникът Румен Нечев, който живее в съседство с казармената сграда и е част от комитета за спасяването й.

Според архитект Хубена Салджиева първата стъпка по осигуряване бъдеще на съществуващата сграда е промяната на регулационния план, в който е залегнал разширяване на Пещерско шосе точно в тази зона.

Изрично е да коментираме, че Гарнизонна фурна трябва да се запази и да функционира като културен център. Въпросът е как да стане това. Концесията не е пътя, както предложи самата администрация. Трябва да възстановите гражданската инициатива, тъй като само тази форма позволява реални действия, коментира местният лидер на ДСБ Йордан Иванов.

Обществените места в Пловдив губят публичната си функция, каза инж. Константин Бобоцов. И предложи всички присъстващи на дебата да отидат в Общинския съвет и да заседават заедно със съветниците по темата Гарнизонна фурна. Искаме конструктивен разговор. Искаме още разбиване на авторитарния модел на управление на града, подчерта Бобоцов.

Днешните общински съветници са забравили, че са избрани от нас. Всеки ден и навсякъде из града има подобни казуси- граждани пишат подписки и се надяват администрацията да ги чуе. Проектът ви е много сложен за общината. Без натиск и постоянство не става, защото идеята им е да ни откажат, каза бившата съветничка от ГЕРБ Сузана Николова, която в момента е градски лидер на партия Воля.  

Отношение по темата взе и скулпторът Жорж Трак, чиято концесия на археологическия подлез изтича догодина. Той заяви, че концесията не подходящ модел, тъй като може постави в същото като неговото положение хората, които ще влагат сили и време в развитието на Гарнизонна фурна като място за култура. Трябва да има сделка с конкретни условия и ваш ангажимент. Предложете да купите от общината Гарнизонна фурна за 1 лев, като в договор се подпишете под условието, че Гарнизонна фурна ще стане център за култура, а вие ще го направите такъв, предложи Жорж Трак.

Арх. Васил Василев изброи пет основни въпроса, чийто отговори трябва да бъдат конкретизирани от хората, които седят зад гражданската инициатива. Трябва да е ясно формулирано каква е целта? Как тя може да бъде реализирана според законодателната уредба и при какви условия? Кой е приоритетът? Каква е базата за сравнение? И какви са подробностите? Ако нямате отговори на тези въпроси, това е една фиксидея. За мен мотивът за изместване на културата от центъра не е аргумент за град като Пловдив, включи се в дебата арх. Васил Василев.

На дебата снощи се реши да се възстанови гражданската инициатива, която бе стопирана след предложението за концесия от кмета Иван Тотев, както и да се окаже натиск на ниво Общински съвет и съответните комисии. Подписката продължава.

 

Екипът на най-новия български филм „Дъвка за балончета“ се срещна с пловдивчани по покана на кмета на „Централен“ Георги Стаменов

Проф. Козлуджов: През последните 20 години не съм гледал по-добър български филм

Децата актьори са много добри и по нищо не отстъпват на големите

Таня Грозданова

Екипът на най-новия български филм „Дъвка за балончета“ дойде на крака за премиерата на лентата  в Града под тепетата, покани ги кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Любимците на зрителите Теодора Духовникова (Биляна) и Иван Юруков (Калин), Андрея Захариев и Аглея Гумнерова (детските образи на Калин и Биляна), заедно с  режисьорът Станислав Тодоров – Роги пристигнаха специално от София за събитието кино „Арена“ в Мол Марково Тепе.  

С Теодора буквално слязохме от сцената на Народния театър и веднага отпрашихме насам, за да бъдем тук с вас тази вечер, разказа за читателите на Капана.бг Иван Юруков. Екранната двойка, които са приятели в живота, „извъртели“ две репетиции на пиесата „Лисичета“ на Лилиан Хелман, чиято премиера е утре и тръгнали за Пловдив.

Тук ги очакваха  над 90 човека в зала 3, които преди това имаха възможност да гледат лентата, която води боксофис класациите за най-гледан филм в страната.

Екипът и разпространителите са уцелили в десетката ядрото на зрителския таргет със слоугъна за децата на 80-те. Ако сте родени през 70-80-те години на миналия век, ако вече сте родители, ако тогава сте били такива, или нямате никаква идея за детското битие от соца, ако някога сте обичали истински или още не сте се влюбвали, то този филм е задължителен за вас.

Децата на 80-те проронват сълзи, гледайки „Дъвка за балончета“, защото там е бандата от квартала с общите бели, там е вечно кривия съсед, там е най-добрата баба с чепат характер, там стрелбището, площадката пред блока и всички символи на училището от онова време и всичко това прелива незабелязано в сегашното.  

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и др.  Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт".

За критиците ще кажем, че ако не знаете, че филмът е български няма как да го разберете по звука.

Сред публиката бе ректорът на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Запрян Козлуджов, който коментира, че през последните 20 години не е гледал по-добър български филм.

Теодора , Иван, Андрея, Аглея и Роги оставиха незабравими споени на пловдивската публика, но и организаторите се погрижиха те да запазят такива. „Пловдивски алманах“ на Димитър Райчев и комплименти от Гайо Шоколад бяха сред подаръците от район „Централен“ за гостите от София.

След прожекцията зрителите и екипът си поговориха на малък коктейл, естествено не се размина без селфита с дъвки и балончета, както и без автографи.

Една година преди старта на Европейска столица на културата, виждаме че Пловдив 2019 е програмиран провал поради бездействието и вопиущата некомпетентност на пловдивската община и цивилизационната непригодност на правителството. Тези хора не провалят себе си. Те провалят Пловдив. Това заяви в Пловдив лидерът на „Да, България” Христо Иванов. Той излезе пред медиите, за да подчертае, че трябва да бъде върнат обществения характер на Фондацията, тъй като в момента кметът е поел пълен контрол върху този проект, особено в инфраструктурната му част.

Иванов и местната организация на партията  настояват Община Пловдив да предприеме спешни действия по реализирането на необходимата инфраструктура за осъществяването на събитието, като това се случва прозрачно, с конкурсно начало и след обществени обсъждания по всеки един от обектите, които попадат във фокуса на Европейска столица на културата. От „Да, България” излязоха с позиция, в която изразяват „своето силно безпокойство от грандиозното изоставане и от неизпълнението на поетите ангажименти от страна на община Пловдив да изгради нова и да приведе в адекватно състояние съществуващата културна инфраструктура, необходима за реализирането на предстоящото събитие”.  

След няколко години никой няма да помни нито името на кмета, нито на премиера, но този срамен провал ще остане за Пловдив. Затова нашата цел днес е не просто да констатираме очевидното, а да опитаме да предизвикаме обрат на събитията заедно с цялата пловдивска общественост. Пловдивската културна общност и бизнеса трябва да си върнат инициативата от този  еднолично приватизиран от Иван Тотев проект. ЕСК може да бъде спасена само ако се превърне в национален приоритет на ниво парламент и правителство. Трябва да разберем, че в някакъв смисъл този проект е много по-важен от европейското председателство и ремонта на НДК, подчерта Христо Иванов. Този проект не е на общината. Кметът пое пълен контрол върху него, а ние искаме да бъде възстановен  обществения характер на Фондацията. Общината да се осъзнае, да се отвори, а кметът да излезе от бункера, в който е затворил този проект, допълни той. И заяви, че ако местната власт не се вслуша в апела на партията, тя ще засили публичния и политически натиск. От „Да, България” са готови да инициират създаването на друг, паралелен обществен орган, който да следи изпълнението на проекта и да го върне в рамките му.

В сегашния му вид излиза, че Европейска столица на културата е проект за усвояване без конкурси, прозрачност и обществени поръчки. Харченето на средства ще е като пожарна операция в последния момент. Искам темата да се обсъжда в Народното събрания, а правителството да дойде да заседава тук, каза още Христо Иванов.

Ето и целия текст на позицията на „Да, България!”:

Движение „Да, България!” изразява своето силно безпокойство от грандиозното изоставане и от неизпълнението на поетите ангажименти от страна на община Пловдив да изгради нова и да приведе в адекватно състояние съществуващата културна инфраструктура, необходима за реализирането на предстоящото събитие. Напомняме на кмета Иван Тотев и на Общинския съвет на град Пловдив, че Европейска столица на културата е най-голямото културно събитие в новата история на страната, което представя не само града-домакин, но и цяла България, и че бездействието на общинската администрация вече поставя под сериозна заплаха пълноценното реализиране на събитието, а с това и имиджа на града и страната ни. Изоставането на инфраструктурните проекти, заложени в Апликационната книга „Заедно 2019″, вече е в състояние на „авариен режим”.

Припомняме, че сред заложените проекти, с които Пловдив спечели състезанието, са:
1.    Съвременна мобилна зала за култура (предвидени инвестиции 330 000 евро през 2015 г. и 665 000 евро през 2016 г.). Съобразно поетите ангажименти с кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата сградата е трябвало да бъде завършена през 2016 г. Същевременно до настоящия момент тя не е започната и дори няма проект за нея. Настояваме кметът Иван Тотев да отговори публично какви са причините да не се реализира този ангажимент в указания в Апликационната книга срок и как това ще се случи до 1 януари 2019 г.

2.    Кино „Космос“ – предвидени са инвестиции през 2015 и 2016 г. по 50 000 евро. Тези инвестиции не са направени в съответните години. Пловдивските медии съобщиха за закъснели активности на Общината по този проект. В изменение на бюджета за 2017 г. са разчетени 1 млн. лева за основен ремонт на кино „Космос“. В тази връзка настояваме кметът Тотев да отговори защо не е проведен архитектурен конкурс и как ще стане възлагането на архитектурния проект. Кой е автор на последната концепция за развитието на това пространство като културна институция и защо не е организирано публично обсъждане на тези идеи? „Да, България!“ изразява притеснението си от публичните обяснения на кмета Тотев от края на ноември т.г. относно този проект, защото те издават притеснителна липса на компетентност.

3.    Тютюневи складове – предвидени инвестиции общо от 1 000 000 евро през 2018 и 2019 г. Настояваме кметът Тотев да обясни как ще бъдат инвестирани 1 000 000 евро публични средства в този проект, при положение че сградите са частна собственост, и в какво ще се концентрират инвестициите?

4.    Реконструкция на площад „Централен“ – предвидени общо 2 750 000 евро. Според ангажимента на община Пловдив инвестициите в проекта е трябвало да бъдат 40 000 евро през 2014 г. и по 615 000 евро всяка година от 2015 до 2018 г. По този проект е предвидена инвестиция и през самата 2019 г. от 250 000 лв.

Кметът Тотев дължи публично обяснение за това какви са причините да не започне реализацията на португалския проект, който спечели международния конкурс за реновирането на площад „Централен“ и как общината възнамерява да реализира реконструкцията на площад „Централен“.

„Да, България!“ алармира също, че Пловдив не е в състояние да посрещне нито една голяма международна изложба през 2019 г. , поради това че в града не съществуват пространства, които да отговарят на международните стандарти.

Настояваме Иван Тотев да даде публичен отчет за това как се изразходват средствата за културна инфраструктура, предоставени на Пловдив с решение на българското правителство във връзка с реализирането на проекта Пловдив – Европейска столица на културата.

В същото време ясно заявяваме, че сме против опитите на Кмета и Общинския съвет да използват голямото изоставане като оправдание за спешно разходване на огромни по обем публични средства от държавната субсидия и общинския бюджет. Обезпокоени сме от опитите да се заобиколят законовите процедури, както и от решението на общината да възлага строителни и ремонтни дейности на база преки технически задания без конкурси за обществени поръчки. Ние сме твърдо против липсата на конкурсно начало за готвените проекти и избягването на обществено обсъждане, с извинението че няма време за това. Обръщаме внимание, че става въпрос за емблематични обекти по отношение на градската среда и културния живот в града: площад „Централен“, кино „Космос“, изложбената зала на Дружеството на Пловдивските художници, Тютюневия град и др.

„Да, България!“ започва поредица от публични инициативи и събития, с които ще информира обществеността в Пловдив и в България за развитието на проекта Европейска столица на културата както по отношение на инфраструктурата, така и по отношение на съдържанието и управлението на подготовката на събитието.

Предвид огромните закъснения с инфраструктурата и неизпълнението на значителна част от ангажиментите, поети в Апликационната книга, с която градът спечели престижното домакинство, „Да, България!“ ще инициира създаването на независим обществен орган, който да следи за изпълнението на проекта и да информира обществеността за неговото изпълнение.

Този уикенд група суинг танцьори представиха видеото си I Charleston Plovdiv, само няколко дни след като CNN рекламираха града под тепетата със статията и клипа си, озаглавени „10 причини да посетим Пловдив”

I Charleston Plovdiv е началото на проектa  Love Swing Dance Festival (LSDF) - част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Първото издание на Love Swing Dance Festival ще бъде на 28-30 септември 2018 г.

Училището по суинг танци и култура Lindy Hop Bulgaria ще организира първия по рода си международен суинг танцов фестивал в Пловдив, който включва в програмата си отворени уроци по суинг танци на открито, специализирани уъркшопи с едни от най-признатите суинг преподаватели в света, вечерни събития с музика от 20-те, както и на живо от чешки музиканти, танцови състезания и изпълнения от едни от най-добрите суинг танцьори, забавна обиколка през града с жива музика и танци, както и много други изненади. Фестивалът ще утвърди и развие местната суинг танцова школа Lindy Hop Plovdiv и ще популяризира сцената на суинг събитията, които се провеждат и понастоящем в Пловдив.

Организаторите искат любовта им към суинг танца да превърне Пловдив в европейска и международна сцена за световната суинг общност и култура. Те вярват, че именно хората от Пловдив могат да открият тази любов, защото Пловдив е домът на джаз музиката в България. Неговите обитатели са топли, открити, свободни, експресивни, точно като суинг музиката и танца. Пловдив вече е притегателна сила за култура на местно, национално и европейско ниво, която може да се обедини с неимоверно бързо развиващата се международна суинг култура и общност, от която Lindy Hop Bulgaria е вече част. Защото „Любовта ни кара да сме заедно“ и това е мотото на Love Swing Dance Festival.

Градът на тепетата не може да не следва глобалните тенденции и благодарение на училището по суинг танци и култура Lindy Hop Bulgaria, Пловдив е готов да се нареди сред най-предпочитаните дестинаци за суинг танци в Европа.

Повече за суинг танците и културата можете да откриете на уебсайта на Lindy Hop Bulgaria, както и на фен страницата им във Фейсбук.

Искам да видя Античния театър, пожела си последната солистка на легендарната група

Тази вечер в Дома на Културата се събират няколко гласа с десетки октави в Коледен концерт на Красимир Аврамов


Човекът глас Красимир Аврамов ще представи шоу концерт тази вечер в Пловдив, преди да замине за турнетата си в Сащ и Русия. С него на сцената ще се качат Калин Жечев - пиано, и Вълчан Вълчанов - обой.

Зрителите ще могат да се насладят на огнено шоу и хореография, изпълнена от балет "Веда джуниър", а гост-изпълнителите в този концерт са специалната изненада за публиката.

Руската оперна певица Галина Коротаева, която завладя сърцата на пловдивската публика по време на концерта за 60-годишнината на Альоша, отново пристигна от Екатерининбург. „Ще изпеем за вас с Красимир Аврамов нашите дуети, а аз ще изпълня за първи път новата си българска песен, написана от мен по стихове на талантливата поетеса и прекрасен човек Искра Енева“, разказа пред репортера ни Галина, която е влюбена в Пловдив.

Силвия Медзаноте, последната солистка на легендарната група "Матия Бадзар", е другата изненада гост-изпълнител. Певицата с диапазон от 4 октави разказва пред impressio за запознанството си с Човека глас. „В последно време работя заедно с композитора и продуцент маестро Пино Маркучи, по един международен проект. Целта на този проект са дуети с различни певци от други държави. Маестро Маркучи ме запозна с Красимир, аз чух неговия невероятен глас и в мен нямаше никакво колебание - идеята да пеем заедно се роди спонтанно. В момента избираме кои са най-подходящите песни за нас двамата, за да съберем нашите гласове - моят и неговият.“

Знойната италианка е пожелала да види Античния театър.

Концертът е на 12 декември от 19:00 часа в зрителна зала в Дом на културата "Борис Христов".

Билети на касата в ГДК "Борис Христов".

Представят петото пиво на Hills- Smooth Bock тази вечер в бара

В четвъртък е премиерата на двата нови вкуса „Котка и Мишка”- RED и IPA

На три бирени премиери са поканени ценителите на качественото занаятчийско пиво тази седмица в бар „Котка и Мишка”. Предколедните изненади стартират тази вечер с представянето на новото, пето поред творение на пивоварите от Hills- Smooth Bock. Наливното тъмно пиво ще потече от крановете точно Тъмното пиво поставя началото на нова лимитирана серия бири на Hills  под надслов “The Brewer’s Limited Edition” ("Изборът на Пивовара").  Бяхме търпеливи, дадохме на тази специална бира два пъти повече време да узрее в два различни съда. Резултатът е налице - богат малцов аромат и нюанси на пчелен мед и лек карамел. Насладете се на тъмното ни пиво и не забравяйте, че е в ограничени количества, предупреждават крафт пивоварите от Перущица.

Коледната бира на Hills е 6,2% алкохол и е една доста добре отлежала бира, в която германският технолог на пивоварната се е опитал да предаде есенцията на стила бок. Пиво в лагерен стил, с почти неутрален аромат, с леки малцови нотки, силно тяло и бистър бакърен цвят. При отпиване се усеща плътен малцов вкус, нотки на мед и леко на препечена захар. Бирата отговаря на името си и е приятно мека. Изненада донякъде е по-силната горчивина, която не е толкова типична за бок бирите. Но същевременно тя оставя на върха на езика една лека пикантност, дори вкус на бадемова ядка, което е съвсем допустимо и нерядко срещано при бок бирите, пише Свилен Кириловски от бирения блог bforbeer.

След премиерата на новото пиво на Hills идва ред на друга голяма пенлива предколедна изненада. Бар „Котка и Мишка” ще представи новите си два бирени вкуса в четвъртък. От култовото място в Капана са се подготвили с подобаващо количество наливна „Котка и Мишка RED” и „Котка и Мишка IPA” в бутилка. Разбира се, в хладилниците е и любимата на мнозина „Котка и Мишка КЪПИНА”.  Двете нови бири с етикета на бара обаче ще изненадат вкусовите рецептори на публиката. Заповядайте в четвъртък, за да научите повече за тях.

Страница 1 от 970

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226