Print this page

Третият пореден сезон на проекта стартира през май
Проектът FLUCA: Австрийски културен павилион ще открие своя трети пореден сезон с разнообразна артистична програма на български и чуждестранни изпълнители през май. В първите месеци на годината  работата по проекта вече тече, като начело на мобилната културна платформа, на позиция „директор“, застава Борис Костадинов.

Борис е независим куратор и изкуствовед базиран във Виена и Берлин. Проектите му са свързани със съвременното изкуство, фотографията, пърформънса, авторските филми и видеото, архитектурата и интердисциплинарните форми. Куратор е на проекти  за IG Bildende Kunst Gallery, Виена; bäckerstrasse4 Gallery, Виена; Ernst Hilger Gallery, Виена; Forum Stadtpark, Грац; Projektraum LS43, Берлин; Fata Morgana Gallery, Берлин; Leo Kuelbs Collection, Ню Йорк; Radiator Gallery, Ню Йорк; LOOP, Барселона; Националната галерия, София; Софйска градска художествена галерия  и много други.

Костадинов познава добре проектът FLUCA: австрийски културен павилион, като участва през 2017 г. в оформянето на концепция за развитието на проекта за 2018 и 2019 г. в контекста на партньорството на платформата с ОФ „Пловдив 2019“. Борис стъпва на сцената на FLUCA и като куратор на изложбата от май, 2017 г. на базирания във Виена български артист Пламен Деянофф.

От позицията си на директор на FLUCA, Борис ще отговаря за артистичната програма на павилиона и за цялостното менажиране на проекта, наред с екипите на фондация „Отворени изкуства“, Австрийско посолство София и ОФ „Пловдив 2019“.
Задава се интересен пролетно-летен сезон за FLUCA. Какво предстои, каква ще е програмата и кои ще са новите FLUCA локации, предстои да разберем съвсем скоро.

Снимка: Борис Костадинов, кадър от серията Study of Causality на Боряна Венциславова

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…