Поредицата на дигиталния гид под тепетата Lost in Plovdiv "Да живееш в Пловдив като местен" продължава с Ана Радуловски

Една украинка избрала древния град за свое място за живеене и развитие

Ана е основател на Coding Girls – организация с нестопанска цел, чиято мисия е да обучава, вдъхновява и окуражава жените, които са избрали да се развиват в сферата на технологиите и програмирането. Тя редовно е лектор на всякаъв род технологични събития, а наскоро бе поканена и от Web Summit по повод Международния ден на жената.

Всичко стартира като работилница за дами и се превръща в пътуване по света. Нараства от шестнайсетина присъстващи момичета до над 1000 последователки за няколко месеца. Дори в момента продължава да се развива и да увеличава броя на жените в технологиите.

„Безкрайно щастлива съм, че виждам толкова много мотивирани и амбициозни дами от Пловдив, които посещават нашите събития, работилници и курсове, мечтаят да станат известни като Илон Мъск и искат да променят света на технологиите с помощта на кодирането” – казва Ана.

Нейният алтернативен маршрут в Пловдив е Гребният канал.  Нещо, което не харесва в Пловдив е пушенето в парковете и заведенията.

Всички отговори в на Ана в блиц анкетата на Lost in Plovdiv вижте ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…