Поредицата на дигиталния гид под тепетата Lost in Plovdiv "Да живееш в Пловдив като местен" продължава с Ана Радуловски

Една украинка избрала древния град за свое място за живеене и развитие

Ана е основател на Coding Girls – организация с нестопанска цел, чиято мисия е да обучава, вдъхновява и окуражава жените, които са избрали да се развиват в сферата на технологиите и програмирането. Тя редовно е лектор на всякаъв род технологични събития, а наскоро бе поканена и от Web Summit по повод Международния ден на жената.

Всичко стартира като работилница за дами и се превръща в пътуване по света. Нараства от шестнайсетина присъстващи момичета до над 1000 последователки за няколко месеца. Дори в момента продължава да се развива и да увеличава броя на жените в технологиите.

„Безкрайно щастлива съм, че виждам толкова много мотивирани и амбициозни дами от Пловдив, които посещават нашите събития, работилници и курсове, мечтаят да станат известни като Илон Мъск и искат да променят света на технологиите с помощта на кодирането” – казва Ана.

Нейният алтернативен маршрут в Пловдив е Гребният канал.  Нещо, което не харесва в Пловдив е пушенето в парковете и заведенията.

Всички отговори в на Ана в блиц анкетата на Lost in Plovdiv вижте ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…