За трета поредна година градът е домакин на престижния форум

Креативната индустрия в България се събира в Пловдив днес. Градът е домакин на 19-тото издание на фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции – ФАРА 2018,  който се открива в Дома на културата „Борис Христов“ утре и ще продължи до девети юни. От тази година фестивалът е част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Форумът ще представи най-добрите рекламни формати и кампании, създадени в България и реализирани в страната или в чужбина през 2017 и 2018 година. Ще бъдат връчени и наградите от приключилия вече конкурс, организиран от фондацията, за плакат на тема „Заедно за Пловдив 2019“. Дванадесет от предложенията на финалистите в конкурса могат да се видят в изложба на площад Централен. Името на победителя ще бъде обявено в началото на гала церемония на 9 юни в Дома на културата.

В рамките на тазгодишното издание комуникационните агенции ще демонстрират постиженията си в 26 различни категории: „Аудио-визуални форми и копирайтинг“, „Художествено оформление и дизайн“, „Дигитални форми и креативно използване на медиа“,  „Кампании“ и др.

Освен вдъхновяващо съревнование на креативни идеи, ФАРА е и престижен форум за обучение с международни лектори  и „сверяване на часовника“ с тенденциите в индустрията по света.  Лекционният панел тази година е под мотото „Креативност и ефективност“ и включва авторитетни имена с богат практически опит и награди от международни фестивали от ранга на Cannes Lions.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…