Има проблем с документите му обаче

Phase 7 откриват в Умеа, Швеция ЕСК през 2014-а година

Фейс 7 перформинг.артс ГмбХ от Берлин е кандидатът класиран на първо място в открития конкурс за „Изготвяне на идейна творческа концепция за официално откриващо събитие на проект „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Това става ясно от протокол на комисията по обществената поръчка, чието заседание е проведено на 8 юни след обяд.

Комисията в състав: председател Димитър Гочев-продуцент, режисьор и оператор и членове Хан - Дитрих Шмид, Светлана Куюмджиева, Гина Кафеджиян и адв. Димитър Костов е разгледала, оценила и класирала проектите, подадени в процедурата. Според протокола няма други подадени проекти.

Освен това журито е уточнило, че Единният европейски документ за обществени поръчки не е представен в електронен вид и с електронен подпис.  Указано е на  Фейс 7 перформинг.артс ГмбХ / Phase 7 в петдневен срок да отстрани нередностите. Ако това се случи, то по всяка вероятност културният оператор от Германия ще получи поръчката.

Според сайта на Phase 7 това е интердисциплинарна мрежа от артисти, създадена от Свен Бейер. През 2001 г. са избрани за откриващи артисти на церемонията по откриването на новата Федерална канцелария. Въз основа на изключителната си концепция и оттогава се превръщат в един от най-популярните творчески екипи в Германия. Проектите им са в тясно сътрудничество с артисти от областите дизайн, музика, танци и хореография, софтуерно изкуство и други. Завладяващото използване на най - новите технологии им донася международно внимание не само в Европа, но и в Америка, Средния изток и Азия.

Реализираните им проекти към днешна дата са многобройни и впечатляващи, като участват и на закриващата церемония за Европейска столица на културата през 2008 в Ставангар, Норвегия, както и откриват церемонията за Европейска столица на културата в Умеа, Швеция, 2014.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…