Режисьорът на „Нито вълк, нито куче” се премества в Пловдив през октомври и избира да движи бизнеса си от бъдещата Европейска столица на културата 2019

"Аз съм от хората, които смятат, че посетителите тук задължително трябва да преживеят великолепната и успокояваща енергия, която градът притежава"

 

На 18-годишна възраст шотландецът Стивън Люис Симпсън се превръща в най-младия брокер и търговец в Обединеното кралство. На 22 решава да се премести в Лос Анджелис и на 23 години режисира първия си филм, който получава няколко награди.

В последните години, пътувайки до София, той осъществява няколко кратки посещения в Пловдив, докато накрая през октомври миналата година решава да се установи в града под тепетата и да премести голяма част от бизнеса в Лос Анджелис тук.


Успява да създаде прекрасен екип, с който заедно работят тук и в САЩ по международното разпространение на последния му филм "Нито вълк, нито куче". Стивън харесва факта, че успява да осъществи работата по филма, с най-дълго време на разпространение в кината в САЩ, не от Ню Йорк или от Лос Анджелис, а именно от Пловдив. Филмът се представя отлично и в кината в България в момента, включително в Пловдив, където следващите прожекции са на 24 и 26 юли в  кино "Лъки синема”.

Плановете на Стивън са  да разшири компанията си през следващите 18 месеца, както и да базира филмовата си продукция тук. Чувства се много по – свързан с Пловдив, отколкото с всеки от друг от многобройните градове, в които е живял преди. Смята предизвикателството, свързано с участието му в събития като TEDx Talk, за велико изживяване и се надява, че ще може да участва в програмата на Пловдив 2019 по някакъв интересен начин.

Шотландецът Стивън Люис Симпсън гостува в рубриката „Да живееш в Пловдив като местен“ на единствения дигитален гид в Града под тепетата Lost in Plovdiv.

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е ... За мен беше невероятен момент, когато за пръв път осъзнах мащаба на Римския стадион... Наистина е забележително и кой знае какво още е под краката ни.

Как отговаря Стивън на кратка анкета за любимия град вижте в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…